Prispel je uradni napovednik drugega dela filmske trilogije Razcepljeni (Divergent) po romanih 26 letne Veronice Roth.

Filmska adaptacija priljubljene trilogije avtorice Veronice Roth je v kino prispela letos marca. Divergent oziroma Razcepljeni, kot so jo imenovali pri nas, je uvod zgodbe o futuristični družbi, razdeljeni na frakcije, glede na prevladujočo človeško vrlino.

Prvi del filmske trilogije je bil posnet v Chicagu, v njem so v glavnih vlogah nastopili Shailene Woodley, Theo James in Kate Winslet, ki ostajajo tudi v nadaljevanju.

Drugi del trilogije z naslovom Insurgent prihaja na platna 20. marca prihodnje leto. Film so snemali med marcem in septembrom letos, predvsem na lokacijah v Chicagu in Atlanti.

Posebnost prvega dela trilogije je bila odlična filmska glasba za katero sta poskrbela legendarni Hans Zimmer v paketu z izvršnim producentom, 47 letnim nizozemcem Junkie XL, ki se ga nekateri morda spomnimo iz 12 let stare priredbe komada Elvisa Presleyja A Little Less Conversation. Nosilna skladba prvega dela trilogije je bila zaupana Ellie Goulding (Beating Heart).Junkie XL, Elvis Presley - A Little Less Conversation (Elvis vs JXL)

Junkie XL, Elvis Presley – A Little Less Conversation (Elvis vs JXL)
Ellie Goulding - Beating Heart (Official Video)

Ellie Goulding – Beating Heart (Official Video)


V drugem delu so se producenti odločili za drugačen pristop k glasbi. Poleg tega, da je film dobil drugega režiserja, so tudi glasbo zaupali novi ekipi. Tokrat si lahko obetamo manj klasičnih pesmi in več instrumentalnih podlag, glasbena podoba pa naj bi bila bistveno bolj temačna.

V prihodnje sledi še filmska priredba finalnega dela knjižne trilogije, ki jo bosta tvorila dva filmska dela. Prvi del, The Divergent Series: Allegiant – Part 1, bo prikazan 16. marca 2016, 2. del pa 24. marca 2017.

Pred dnevi je bil razkrit prvi uradni napovednik prihajajočega filma.Divergent Series: Insurgent (2015 Movie - Shailene Woodley) Trailer

Divergent Series: Insurgent (2015 Movie – Shailene Woodley) Trailer


Tvoja ocena šteje