Krhki, na oko privlačni in osupljivo slastni makroni osvojijo prakitčno vsa srca. Tukaj je recept za Sacher različico, ki se v ustih stopi hitreje, kot lahko rečeš čokolada.

Sestavine za približno 20 makronov:

  • 250 g mletih mandljev (presejanih)
  • 8 beljakov
  • 250 g mletega sladkorja
  • 50 g kakava v prahu
  • 250 g finega kristalnega sladkorja

Sestavine za čokoladni nadev:

  • 140 g temne čokolade (65 % kakava ali več)
  • 140 ml sladke smetane
  • 50 g marelične marmelade

Priprava makronov:

  1. mandlje, sladkor v prahu in kakav presej skupaj v posodo
  2. dodaj 4 beljake in dobro premešaj, da nastane pasta
  3. ostale 4 beljake zmešaj s kristalnim sladkorjem
  4. segrevaj nad vodno kopeljo dokler masa ne doseže 65 °C, vmes stepaj
  5. meringo odstrani iz vodne kopeli in stepaj še dokler se ne tvorijo trdi vrhovi in se masa ohladi na sobno temperaturo
  6. meringo s spatulo vmešaj k pasti, tukaj ni potrebno mešati tako rahlo, kot pri biskvitu
  7. z dresirno vrečko na silikonsko podlago (ali peki papir) nabrizgaj enakomerno velike makrone, vmes pusti dovolj prostora, da se slučajno ne sprimejo
  8. če vidiš zračne mehurčke lahko potreseš pladenj, da se sprostijo
  9. makrone tako pusti stati na sobni temperaturi 30 minut, da se rahlo posušijo
  10. peci jih 20 – 25 minut pri 150 °C
  11. odstrani iz pečice, pusti, da se popolnoma ohladijo in jih odstrani iz pekača

Priprava čokoladnega nadeva:

  1. čokolado nadrobi v stekleno ali kovinsko posodo
  2. smetano segrej skoraj do vretja in jo prelij čez koščke čokolade
  3. pusti stati nekaj minut, da se čokolada stopi, nato premešaj
  4. nadev ohladi, ga prestavi v dresirno vrečko in pripravi makrone

Sestavljanje Sacher makronov:

  1. poišči enako veliki polovički makronov
  2. na eno polovico v krogu nabrizgaj čokoladni nadev
  3. nato z žličko ali dresirno vrečko dodaj na sredino še malo marelične marmelade
  4. sestavi makron in uživaj 🙂

Dober tek!