Sacher makroni s čokolado in marelično marmelado
Krhki, na oko privlačni in osupljivo slastni makroni osvojijo prakitčno vsa srca. Tukaj je recept za Sacher različico, ki se v ustih stopi hitreje, kot lahko rečeš čokolada.
Sestavine za približno 20 makronov:
- 250 g mletih mandljev (presejanih)
- 8 beljakov
- 250 g mletega sladkorja
- 50 g kakava v prahu
- 250 g finega kristalnega sladkorja
Sestavine za čokoladni nadev:
- 140 g temne čokolade (65 % kakava ali več)
- 140 ml sladke smetane
- 50 g marelične marmelade
Priprava makronov:
- mandlje, sladkor v prahu in kakav presej skupaj v posodo
- dodaj 4 beljake in dobro premešaj, da nastane pasta
- ostale 4 beljake zmešaj s kristalnim sladkorjem
- segrevaj nad vodno kopeljo dokler masa ne doseže 65 °C, vmes stepaj
- meringo odstrani iz vodne kopeli in stepaj še dokler se ne tvorijo trdi vrhovi in se masa ohladi na sobno temperaturo
- meringo s spatulo vmešaj k pasti, tukaj ni potrebno mešati tako rahlo, kot pri biskvitu
- z dresirno vrečko na silikonsko podlago (ali peki papir) nabrizgaj enakomerno velike makrone, vmes pusti dovolj prostora, da se slučajno ne sprimejo
- če vidiš zračne mehurčke lahko potreseš pladenj, da se sprostijo
- makrone tako pusti stati na sobni temperaturi 30 minut, da se rahlo posušijo
- peci jih 20 – 25 minut pri 150 °C
- odstrani iz pečice, pusti, da se popolnoma ohladijo in jih odstrani iz pekača
Priprava čokoladnega nadeva:
- čokolado nadrobi v stekleno ali kovinsko posodo
- smetano segrej skoraj do vretja in jo prelij čez koščke čokolade
- pusti stati nekaj minut, da se čokolada stopi, nato premešaj
- nadev ohladi, ga prestavi v dresirno vrečko in pripravi makrone
Sestavljanje Sacher makronov:
- poišči enako veliki polovički makronov
- na eno polovico v krogu nabrizgaj čokoladni nadev
- nato z žličko ali dresirno vrečko dodaj na sredino še malo marelične marmelade
- sestavi makron in uživaj 🙂
Dober tek!
Tvoja ocena šteje