Sacher makroni s čokolado in marelično marmelado

Sacher makroni

Sacher makroni že z imenom napovedujejo okuse, ki jih vsebujejo. Krhki čokoladni piškoti so napolnjeni s čokoladnim ganašem in marelično marmelado. Imajo čudovito hrustljavo skorjico in mehko sredico, ki se v ustih prijetno raztopi skupaj s čokoladno-sadnim nadevom.

Sacher makroni s čokolado in marelično marmelado

Sacher makroni so francoska sladica, ki nam s svojo pripravo lahko povzroča nekaj začetnih težav. Vendar brez skrbi, vaja dela mojstra tako, da ne obupati, če v prvo ne uspejo. Če pa ste spretni peki makronov, pa vzemite recept kot dodaten okus v vaši kolekciji.

Količina: 20 makronov / Čas priprave: 2 uri + čas čakanja / Zahtevnost: 4 od 5

Sestavine za testo:

  • 250 g mletih mandljev (oluščenih in presejanih)
  • 8 beljakov
  • 250 g mletega sladkorja
  • 50 g temnega kakava v prahu
  • 250 g finega kristalnega sladkorja

Sestavine za čokoladni nadev:

  • 140 g temne čokolade (65 % kakava ali več)
  • 140 ml sladke smetane
  • 50 g marelične marmelade

Priprava makronov:

  1. Mlete mandlje, sladkor v prahu in temen kakav presejemo skupaj v posodo.
  2. K mandljem dodamo 4 beljake in dobro premešamo, da dobimo pasto.
  3. Preostale 4 beljake vlijemo v stekleno skledo skupaj s kristalnim sladkorjem. Premešamo in postavimo nad lonec z vrelo vodo (vodna kopel).
  4. Beljake in sladkor mešamo z metlico ter ju segrevamo do temperature 60-65 °C oziroma toliko časa, da se sladkor v celoti raztopi.
  5. Odstavimo z vodne kopeli, prelijemo v skledo mešalnika in stepamo do čvrstih vrhov ter da se temperatura meringe spusti na sobno temperaturo.
  6. Meringo s spatulo primešamo k mandljevi pasti. Maso večkrat premešamo, da dobimo gosto vendar tekočo maso, ki neprekinjeno pada s spatule.
  7. Maso prestavimo v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom 8-10 mm.
  8. Na silikonsko podlago (ali peki papir) nabrizgamo enakomerno velike makrone, vmes pustimo dovolj prostora, da se slučajno ne sprimejo.
  9. Pladenj potrkamo ob površino, da se masa malo razleze in da popokajo zračni mehurčki.
  10. Če se nekateri mehurčki obdržijo jih z zobotrebcem popokamo.
  11. Makrone pustimo stati na sobni temperaturi 30 minut, da se rahlo posušijo. ko ob dotiku niso lepljivi jih postavimo v pečico.
  12. Pečemo jih 20 – 25 minut pri 150 °C.
  13. Pečene makrone vzamemo iz pečice in jih pustimo na pladnju da se ohladijo.

Priprava čokoladnega nadeva:

  1. Čokolado nadrobimo v stekleno ali kovinsko posodo.
  2. Smetano segrejemo skoraj do vretja in jo prelijemo čez koščke čokolade.
  3. Pustimo stati nekaj minut, da se čokolada stopi, nato premešamo do gladke teksture.
  4. Nadev ohladimo in ga prestavimo v dresirno vrečko.

Sestavljanje Sacher makronov:

  1. Za vsak makron najdemo drugo polovico.
  2. Na eno polovico v krogu nabrizgamo čokoladni nadev
  3. Nato z žličko ali dresirno vrečko na sredino dodamo še malo marelične marmelade
  4. Stisnemo skupaj in zagrizemo.

Nasveti:

Makroni so najboljši 2-3 dan, saj se prijetno zmehčajo .

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi