Note je velik mobitel. Z velikim zaslonom, zmogljivo notranjostjo ter baterijo, ki zdrži brez problema cel dan zelo intenzivne uporabe. Je tudi mobitel, ki je verjetno prestal ena najbolj obširnih preizkušanj kakovosti v zgodovini mobilnih telekomunikacij.

Lansko leto se je Samsung soočil z resno težavo z baterijami v prejšnjem modelu Galaxy Note 7. Zgodba je obkrožila planet, se je pa Samsung v tej neprijetni situaciji zelo dobro znašel. Opravičil se je, poskrbel za umik aparata, stranke so bile primerno obravnavane. Vzorno. Za piko na i se je lotil še naslednika, četudi bi bilo morda na prvo žogo lažje zamenjati ime Note v kaj novega, manj eksplozivnega.

 

Galaxy Note je še vedno Note

No, to se ni zgodilo. Note je še vedno Note in to kupcu pove predvsem, kako zelo pri Samsungu zaupajo temu mobitelu. Na podlagi lanske izkušnje so v naslednika zagotovo vložili ogromno truda in preizkusov. Tudi zato menim, da je Note 8 vrhunska izbira.

 

Zaslon in oblikovanje

Prvi vtis se ustvari s pogledom na zaslon in ohišje. Zaslon je ogromen, zaobljen. 16 cm diagonale je zares veliko. Tehnologija je Super AMOLED, ločljivost pa 2960×1440 pik. Zaslon je idealen za multimedijo in ob njem človek ne pomisli več na lastništvo tablice. Ni potrebe. Vpet je v ohišje, ki je malce manj zaobljeno, lepo leži v dlani in vliva občutek visoke kakovosti materialov.

 

Delovanje

Med uporabo Galaxy Note 8 se ne dogaja čakanje. Ni ga. Vse se izvrši v trenutku, brez zatikanj. Igre, multimedija, brskanje po menijih, internetu, namestitev aplikacij. Skratka, odzivnost je ta hip praktično popolna. Verjamem, da bo tudi čez dve leti ta mobitel še vedno bolj odziven kot večina tedanjih novih modelov srednjega razreda. Nabor tehnologij, ki jih podpira, je zelo dolg. Za podrobnosti klikni TUKAJ. Manjka nič.

Za koga je uporaben?

Samsung je v Galaxy Note 8 združil dva svetova – poslovni mobitel in zabavni mobitel. Multimedija je popolna. Vgrajene kamere so prva liga, fotke in video pa temu primeren. Tudi selfie kamera je izjemna. Optična stabilizacija, dva objektiva zadaj. Multimedijska uporaba je brez kompromisov. Poslovna pa tudi, predvsem zaradi 3 reči – dobre baterije, pisala S-Pen, velikosti zaslona. Note 8 nadomesti tablico, delno tudi prenosnik, če niso zahtevana kompleksnejša opravila. S pisalom so opomniki, risbe, skice in upravljanje mobitela dobesedno pri roki. Note 8 se lahko priključi tudi na TV preko postaje Samsung DeX. Slika se z zaslona prikazuje na TV, povežeš še miško in tipkovnico in je žur na TV zagotovljen. Mobitel se vmes polni.

Slabost? Cena. Je drag. Je v vrhu zmogljivosti, ampak to ni poceni. Kdor zmore, bo z njim užival. Sicer pa je še vedno dovolj alternativ, tudi pri Samsungu.

Tvoja ocena šteje