Naši in gostujoči avtoprevoznik in njihovi predstavniki zelo radi pojamrajo. Motijo jih cestnine, motijo jih omejitve tovornega prometa, motijo jih cene goriva, moti jih sneg, na živce jim gredo rdeči alarmi in vsi, kot sem jaz, ki si drznemo izraziti njim nenaklonjeno mnenje.

Dragi voznik tovornjaka.

Vem, da nisi na cesti, ker ne bi imel kaj za početi. Da, prevažaš stvari zame, zanje in si nujen element gospodarstva. Brez transporta bi zmrznili. Tvoj obstoj, tvoje delo in tvoje zasluge so nesporne. In to ni cinizem.

Seveda verjamem, da avtoprevozniki niste bili navdušeni nad zaporami avtocest. Klobasa, vaš frontman, je omenjal 600 evrov škode na dan po tovornjaku, ki ne obratuje. Draga klobasa, čutim tvojo bolečino in travme lastnikov avtoprevozniških podjetij. Bil bi zelo presenečen, če bi ti in tvoji znali ovrednotiti tudi travme in denarno škodo, ki jo utrpimo vsi ostali udeleženci v prometu, ko se tovornjaki ob zdrsu postavijo čez celotno avtocesto in za nekaj ur blokirajo promet. Da, tudi to se žal dogaja. Lahko se pogovarjamo, kaj je bilo prej – slabo očiščene ceste ali tovornjaki z zlizanimi zimskimi pnevmatikami. Ne vem, a dejstvo je, da se takšne nevšečnosti dogajajo in da tedaj zaradi enega takšnega stoji nekaj tisoč ljudi, zamuja v službe, po opravkih, nastaja gospodarska škoda in ogromno slabe volje.

Draga klobasa, ali so pravice in občutki tvojih prevoznikov bolj pomembni od občutkov vseh ostalih udeležencev v prometu? Je finančna škoda tvojih bolj pomembna od moje, sosedove, njegove?

Poln kufer imam stalnega jamranja in zelo očitno je, da gre za kričanje v eno smer. Kdo pa prisluhne nam, vsem ostalim udeležencem v prometu? Nas sploh kdo vpraša za mnenje?

Nazaj k »metežu stoletja«. DARS je z zaporami morda ukrepal preveč odločno. ARSO morda preveč rdeče, a privzeto stanje je, da z  delom teh dveh nismo nikoli povsem zadovoljni. Če bi slučajno »pozabili« zapreti avtoceste in bi doživeli prometni infarkt, bi vsi bentili čez DARS. Tudi jaz. Enako velja za ARSO. Raje vidim rdeči alarm, ki se potem spremeni v rumenega, kot pa zeleno Slovenijo z nenapovedanim metrom snega v popoldanskih urah. DARS in ARSO nista kriva za stanje duha v družbi, ki se že cel teden ukvarja s sneženjem in burjo. Slovenski “popolni vihar”?

Avtoprevozniki so vajeni zapor. To ni posebnost Slovenije. Tudi Italija je uvedla zapore. Stalno jih uvajajo tudi druge države in tedaj klobase ne vidimo in slišimo. Tudi podjetja z dostavo »just in time« zagotovo vedo, da jim lahko kdaj zagode vreme. Da, morda ima proizvajalec francoskih korenin 700.000 evrov izpada prihodka. Ampak, iskreno, na to so morali računati. Če se greš dostavo »just in time« imaš za to zelo konkretne poslovne razloge, sprejmeš pa tudi tveganja. Tokrat se je tveganje uresničilo in gre za statistični dogodek. Nič več kot to. Konec zgodbe. Konec jamranja. Jutri ne bo rdeče barve. Svet se vrti naprej.

Privoščite si klobaso. Z gorčico ali brez.

Tvoja ocena šteje