Zdravje je naše največje bogastvo. Zanj moramo skrbeti ves čas. To je odgovorno tudi do državnega proračuna. Zdravi ljudje stanemo manj, smo bolj produktivni, ustvarimo več. V interesu države bi morali biti zdravi državljani. Pa so res?

Strokovna literatura, kot jo najdemo na slavnih in izvrstnih portalih Slovenskih novic, Vizita.si in še kje, nas poduči:

»Raziskave so pokazale, da orgazem ugodno vpliva tudi na zdravje in celo podaljšuje življenje.«

Hej, pa to je fantastična novica! Znanstveno naj bi bilo dokazano, da orgazem podaljšuje življenje, odlično vpliva na srce, zmanjšuje tveganje infarkta, izboljšuje spanje, je preventiva pred rakom prostate, migrenami, naj bi uspaval, deloval kot analgetik, pripomogel k porabi nadležnih kalorij in celo skrbel za »zakonsko srečo«.

Itak se 75 odstotkov vezanih vsake toliko čisto pomotoma prevali čez plot in morda bi redni orgazmi pripomogli k optimizaciji, znižanju, tega deleža.

Napotnica za Janeza. In Metko.

Naj nadaljujem to družbeno odgovorno razmišljanje. Se strinjamo, da je orgazem skoraj bolj zdravilen kot švicarski bonboni in goji jagode? Seveda se, kako pa drugače! Pogovor z nekaj znanci in znankami ter s samim sabo tudi razkriva šokantno resnico in največjo skrivnost podalpske sramežljive družbe: »Stres je naš tihi ubijalec. Manjka nam orgazmov, težko je. Ne vemo, kaj bo jutri. Verjetno zopet nič. Do velikih praznikov je še daleč.«

Ta skriti pesimizem je pogosto realizem polovice družbe, ki je samska in še vsaj četrtine, ki se skriva v nesrečnih zvezah in zakonih. Ta črna luknja pomanjkanja “Ooooo Yessss!!!” vzklikov vase srka samo esenco zdravja naše družbe. Čas je, da ukrepamo!

Zdaj pa jaz vas vprašam, čemu naš ZZZS ne časti strokovno izvedene storitve orgazma? Z receptom, kakovostno in le pod rokami certificiranih dobaviteljev našega zdravstvenega sistema.

Ni heca. Za zdravje gre!

Pozitivni učinki so jasni, preventiva je menda pomembna in Slovenija je domnevno socialna država.

Predlagam državljansko pobudo z naslovom »Orgazem v vsak slovenski dom!« Njen cilj: orgazem na napotnico, na strošek zdravstvenega zavarovanja. Naš uspeh bi izboljšal sliko zdravja slovenske družbe, odprl bi se povsem nov trg legalnih zdravstvenih ponudnikov in ponudnic strokovnih hepi hepi masaž in ročnih del, DDV bi cvetel tudi brez Cvetala in pol ljudi bi se magari sredi »meteža stoletja« po kakovostnem metežu sprehajalo z nasmeškom. Za povrhu bi uredili problem ilegalne prostitucije. Legalni ponudniki strokovne sprostitve bi namreč lahko v že vzpostavljenem poslu nudili tudi samoplačniške storitve. Osebje bi bilo korektno prijavljeno, pregledano, neoporečno in plačano, stranke pa zaščitene.

Si lahko predstavljamo to idilo? Si predstavljate naš parlament in dobro voljo v poslanskih skupinah? Kako umirjene in konstruktivne bi bile debate? Ali veste, da bi o Sloveniji poročali vsi svetovni mediji in da bi naš metež stoletja zasenčil tudi poročanje s smučarskih strmin? Klinc, še Grčija bi bila zagotovo ZA!

Si ZA? Ooooo Yessss!!!14 Health Benefits of Orgasms

14 Health Benefits of Orgasms


Tvoja ocena šteje