Ali lahko s seksom dosežemo več, pridemo do ključnih informacij, položajev in ljudi prisilimo, da storijo tisto, kar želimo?

Da, odgovor je pozitiven. Seks je odlično orožje, ki se ga lahko uporabi proti večini ljudi. To dobro vedo mnogi ljudje in ni skrivnost, da je tudi v podjetjih in javnem sektorju kar nekaj ljudi, moških in žensk, ki se lahko za svoj položaj v določeni meri zahvalijo prav posteljnim veščinam. Tako je povsod, Slovenija ni izjema. Zagotovo tudi vi poznate koga, ki naj bi s seksom dosegel svoje cilje, bodisi poslovne ali pa kakšne drugačne, kajne?

Od Mata Hari do osebe X

Seks je orožje in na takšen način se uporablja od nekdaj. Tudi v državniške namene. Severna Koreja naj bi pred leti vložila kar nekaj energije v seks svojih agentk s tujimi gosti. V najboljšem primeru so zanosile, gosti pa so postali tarča izsiljevanj Severne Koreje. Menda. Tako kot so menda seks redno uporabljali ruska KGB, vzhodnonemška STASI, ameriška CIA in jugoslovanska UDBA, kakšno prakso ima danes SOVA pa lahko zgolj ugibam oziroma raje ne bom. O uspešnih operacijah zapeljevanja bi lahko veliko povedali v Beli hiši, Bundestagu, nemški vladi, na Downing street 10 in še marsikje. Tudi Tito naj bi bil pogosta tarča, enako kot Fidel Castro.

Največkrat ženske

V vlogi zapeljivcev največkrat nastopajo ženske. Moški pogosto kar hitro podležemo (kakovostnemu) zapeljevanju, resnici na ljubo pa je med vplivnimi posamezniki v svetovnem merilu in gospodarstvu še vedno več moških kot žensk.

Pogled v večino vlad, parlamentov in sejnih sob uprave multinacionalk to zgolj potrdi. Moderne Mata Hari nedvomno obstajajo, imajo svoje naročnike, neposredne ali preko posrednikov oziroma so samostojne podjetnice za »svoj račun«, ki veščine zapeljevanja primerno unovčijo za zadovoljitev lastnih interesov.

Še ena bolj zabavna. Nekdanji indonezijski predsednik Sukarno je v 60-ih letih prejšnjega stoletja obiskal Moskvo. KBG mu je poslal kar nekaj privlačnih dam, izdajale so se za stevardese, v njegov hotel. KGB je poskrbel za primerne posnetke. Sukarno je bil nad njimi, proti pričakovanjem KGB, navdušen. Zahteval je dodatne kopije za lasten arhiv in užitek. Ja, nekateri se svojega libida ne sramujejo, podarjenemu »konju« pa se tudi ne gleda v zobe.

Seks je  super, le uporabite glavo

Ste prepričani, da vaša tajnica z vami nima kakšnih posebnih namenov? Če že, potem poskrbite, da ne bo dokazov. Previdnosti ni nikoli odveč. Nič v javnosti, vse dogajanje izključno v sobah, nikoli pri vas doma ali v pisarni. Vedno sami izberite lokacijo, ne razkrijte lokacije vnaprej, ne uporabljajte vedno iste lokacije in v prostor ne dovolite vnosa elektronskih naprav. Uporabljajte kondome in o dejanju prej ali potem ne razpravljajte preko raznih storitev sporočanja. Pravzaprav nikoli ne priznajte ničesar. Če ste ji zares všeč bo razumela.

Tvoja ocena šteje