V ponedeljek, 1. junija, ob 22. uri bodo slovenski televizijski gledalci na kanalu AMC lahko videli ekskluzivno premiero druge sezone serije Halt and Catch Fire – Bitka za CTRL, ki bo v Sloveniji predvajana le 24 ur po ameriški premieri.  Serija Halt and Catch Fire – Bitka za CTRL bo na AMC predvajana vsak ponedeljek ob 22. uri.

Druga sezona serije Halt and Catch Fire – Bitka za CTRL se začne leta 1985, dobro leto po burnih dogodkih v prvi sezoni, ki se je končala s podtaknjenim požarom v tovornjaku, polnem Cardiff Giant računalnikov. Požar je v enem izmed svojih zadnjih samodestruktivnih dejanj, ki so resno ogrozila tudi vse okrog njega, podtaknil Joe MacMillan.

Druga sezona serije Halt and Catch Fire – Bitka za CTRL se bo osredotočila predvsem na ženski del igralske ekipe, na Cameron in Donno ter njuno novoustanovljeno podjetje, ki že žanje uspehe na enem izmed najbolj revolucionarnih novih področij tistega časa, na področju interneta.  Joe pa se bo v drugi sezoni vrnil iz samoizgnanstva kot čisto spremenjena oseba, ki je zavezana k odkritosti in poštenosti. Lotil se bo odnosa z Gordonom in poskusil popraviti škodo, ki jo je naredil v njunem odnosu. Skupaj se bosta podala v novo tehnološko bitko, ki bo direktno vplivala na novoustanovljeno podjetje Cameron in Donne.

Prva sezona serije Halt and Catch Fire – Bitka za CTRL je navdušila kritike. The New York Daily News je serijo označil za »živahno dramo, ki računalniške piflarje naredi bolj človeške«, The Hollywood Reporter pa je pohvalil »odličen scenarij, impresivno igranje glavnih vlog ter filmski stil serije«. US Magazin je zapisal, da je Halt and Catch Fire – Bitka za CTRL »presenetljivo razburljiva tehnološka drama«, gledalci pa so serijo na priljubljeni strani IMDb ocenili z oceno 8,2. Pred prvim delom druge sezone serije bo gledalcem na kanalu AMC na voljo tudi »maraton« prve sezone, ki se bo na AMC začel v ponedeljek, 1. junija, ob 14. uri.

Tvoja ocena šteje