Kje spodbuditi vojno idej? Ja, lepo je, če so lastne, a do njih pridemo lažje, kadar spremljamo zanimive spletne vire. Tokrat predstavljam in priporočam nekaj takšnih, ki vsaj meni predstavljajo dnevno rutino.

Quora

Zelo uporaben portal, namenjen izmenjavi izkušenj. Na kratko: postavite vprašanje, strokovnjak poda odgovor. Quora je odlična tudi v pasivni rabi, ker ima ogromno podatkovno bazo, boste zgolj z uporabo iskanja po vsej verjetnosti prišli do želenega odgovora. Vas zanima, kako nastajajo glasbene uspešnice, kako se banke odločajo za kredite in čemu je Starbucks najboljša kava? Kliknite in preverite. Če slučajno odgovora ni pa ga zastavite. S Quoro sem prišel do več informacij, kot jih pridobim z obiskom slovenskih »strokovnih«, v resnici pa žurerskih konferenc na obali.Quora je zastonj, terasa hotela Bernardin pa ni.

LinkedIn Today

Kadrovski portal LinkedIn ni zgolj obvezen, če iščete ali želite menjati službo. Pomaga vam tudi pri pridobivanju relevantnih informcij. LinkedIn ve, kaj ste, kaj znate, kdo vas spremlja in vam lahko zelo kakovostno pripravi nabor vsebin, člankov, ki so vam pisani na kožo. Vzemite si čas. Še bolje pa bo, če tudi sami spišete kakšen članek in ga objavite na LinkedIn. Kadrovniki vas bodo opazili prej kot na Facebooku ali Instagramu.

Glassdoor

Nekakšna Wikipedia, specializirana za podjetja in kadrovske nasvete. Vas zanima, kako je delati v Applu ali Googlu? Obiščite Glassdoor. Stran je v določeni meri brezplačna, vse njene zmožnosti pa so na voljo ob plačilu. Zakaj vam priporočam Glassdoor? Predvsem zaradi iskrenosti. Upravljana javna podoba podjetij, za kar skrbijo oddelki odnosov z javnostmi in marketinga, je sicer vedno v stiku z realnostjo, a neredko le z bolj bleščečim delom realnosti. So zgodbe, ki jih delijo sedanji in bivši zaposleni in to počno, kadar vedo, da ostanejo anonimni. Glassdoor jim to omogoča. Včasih je notranja realnost precej oddaljena od zunanje podobe, kot je servirana trgu. Četudi ne menjate delodajalca pa le preberite nekaj vtisov. Morda boste ugotovili, da je vaš delodajalec nadpovprečno dober in ste lahko le veseli, da delate v takšnem podjetju.

AllBusiness.com

Koristen portal, poln še bolj koristnih člankov za vse, ki želite še bolje razumeti posel. Sicer je potrebno vsebine razumeti v kontekstu razlik med slovensko in tujo prakso ter zakonodajo, a vseeno je dodana vrednost takšnega nabora člankov v načinu razmišljanja avtorjev. Tematike AllBusiness.com pokrivajo vsa področja, od prvih korakov pred začetkom posla, kadrovskih zgodb, financiranja, marketinga in prodaje, tehnologije in IT, seveda pa ima tudi zelo dober panožni pregled. Če se še »iščete« naj bo AllBusiness.com portal, ki mu dnevno namenite vsaj 10 minut ob kavi ali čaju.

Tvoja ocena šteje