Sladek krompir v pečici z belo ribo
Sladek krompir je “krompir” z nizkim glikemičnim indeksom, skromne kalorične vrednosti in s precej vitamini. Malce je sladek, zato ga nekateri kombinirajo z običajnim krompirjem. Uporaben v slanih in sladkih jedeh, se pogosto na krožnikih znajde kot pire. Tokrat bo pečen. Olupiš, narežeš na kose, premažeš z marinado in pečeš dobre pol ure. Za piko na i pa smo mu dodali belo ribo severnih morij.
Sestavine za 1 veliko porcijo ali 2 manjši
- 1 velik sladek krompir ali 2 srednje velika
- 2 stroka česna ali česen v prahu
- 2 jž olivnega olja
- 3 čž soli (ali več – po okusu)
- 1 velik file bele ribe (uporabljen je saj, lahko tudi oslič ipd)
- list solate
- rezina limone
Postopek
- krompir olupi, nareži na krhlje
- pečico zagrej na 200 stopinj Celzija
- zmešaj olje in drobno nasekljan česen ali 2 čž česna v prahu
- dodaj 2 čž soli
- zmešaj s sladkim krompirjem
- v pekač z njim
- pečeš 15 min pri 200 C
- nato dodaš še file ribe in pečeš še 20 minut, zadnjih 5 minut vključi infra grelce (žar)
- postrezi z rezino limone, na listu solate
Poskusi tudi ta recept!