Lepo je videti naše kulinarične ustvarjalce in Slovenijo, kako ustvarjajo na izjemno popularnem 24Kitchen. Tudi letos bo tako, s Primožem Dolničarjem.

Odkrival Slovenijo, sedaj pa….

Lansko leto se je 24Kitchen lotil prikazovanja okusov Slovenije z oddajo »Z vrta na mizo. Najboljše iz Slovenije«, v kateri je Primož Dolničar s svojo premično kuhinjo  potoval po Sloveniji, ter s kulinaričnega vidika predstavljal njene pokrajine.

…v kuhinji s Primožem

Letos se zgodba nadaljuje. Akter je isti, oddaja pa nova. Ob petkih bo na 24Kitchen na sporedu oddaja »V kuhinji s Primožem«. Tokrat bo nastajala kar v njegovem kulinaričnem studiu.

In kaj se kuhalo?

Kaj se bo kuhalo? Predvsem kakovostne jedi iz organskih, sezonskih in tudi lokalnih sestavin. Recepti bodo primerni za pomlad in poletje. Seveda pa lahko pričakujemo tudi prikaz koristnih »tips & tricks«, ki pri kuhanju vedno pridejo zelo prav.

V kuhinji s Primožem samo na 24Kitchen
V kuhinji s Primožem samo na 24Kitchen

Slovenija kulinarično na poti med zvezde

Ali je Slovenija na poti med kulinarične zvezde? Simon Šketa, SKETA.si: »Geografska raznolikost naše države in njena soseščina spodbujajo pestrost tudi na kulinaričnem področju. Izjemne lokalne sestavine, tradicija sosednjih kulinaričnih regij, vplivi mediteranske, italijanske, avstrijsko nemške in madžarske kulinarike, geografska povezanost.. Pri nas se dejansko dogaja fuzija kulinaričnih vplivov širše regije. Ko k temu dodamo še drznost, kreativnost, vse bolj izrazito strokovnost in rastočo popularnost naših chefov, restavracij, kulinarike, je zmaga tu. Odraz tega niso zgolj polne restavracije, odraža se tudi na TV zaslonih.«

 

 

Tvoja ocena šteje