Uživam v testeninah. So hitro pripravljene in nudijo izjemno pestrost pri združevanju sestavin in okusov. Tokrat sem pripravil morsko mediterantsko obarvane špagete, ki presenetijo s spletom okusov, slednji pa se v ustih spreminjajo in razvijajo. Jejte počasi in uživajte!

spageti-tunina

Sestavine

  • 400 g špagetov
  • ½ rdeče čebule
  • 4 stroki česna
  • 1 rdeča paprika
  • 2 konzervi tunine v oljčnem olju (2x80g konzerva)
  • 100 g paradižnikove mezge
  • kapre
  • začimbe: timijan, majaron, sol in poper, kajenski poper
  • oljčno olje
  • parmezan ali trdi sir (Grana Padano ipd)

 

Priprava

  • očistimo in zelo na drobno nasekljamo česen, čebulo in papriko
  • prepražimo na oljčnem olju
  • dodamo vse začimbe razen soli
  • med praženjem dodamo paradižnikovo mezgo in tunino
  • poskusimo in solimo po okusu, tunina je že sama po sebi slana
  • na koncu dodamo kapre
  • vmes skuhamo testenine po navodilih z embalaže
  • pri serviranju potresemo z naribanim sirom, dodamo lahko tudi kanček čemaža

 

Količine zadoščajo za 4 porcije/osebe.

Cena sestavin: 4 EUR (1 EUR/osebo)