Med bolj enostavnimi recepti s špageti je tradicionalni Cacio e Pepe, ki terja zelo malo sestavin, v tem primeru pa sem mu dodal zgolj tartufato. Če vam ni všeč jo preprosto izločite iz recepta.

 

Kaj potrebujemo?

  • sol
  • 100 gramov naribanega parmezana
  • mlet poper
  • 0,5 dl kakovostnega oljčnega olja
  • 2 jušni žlici tartufate
  • 400 g špagetov

Na kratko: špageti, oljčno olje, parmezan, tartufata, sol in poper

Cena sestavin: cca 4 EUR (2 EUR brez uporabe tartufate in s cenejšim trdim sirom za ribanje)

Količina zadošča za 4 osebe (za glavno jed/toplo predjed: priporočeno 100 gramov špagetov na osebo)

Po vrsti

  • pripravimo gosto pasto iz mletega popra, ribanega parmezana in nekaj hladne vode
  • skuhamo (in ne razkuhamo) špagete v slani vodi
  • zmešamo jih s prej pripravljeno pasto, prelijemo z oljčnim oljem in dodamo dve jušni žlici tartufate, po potrebi dolijemo še malce vode v kateri so se skuhali špageti,
  • serviramo na krožnike in posipamo z naribanim parmezanom ter mletim poprom

Čas priprave: 10 minut

Spagetki_Cacio_e_Pepe-3