Nikoli nisem z užitkom jedel mueslija. Vedno mi je bil dokaj nezanimiv, največkrat sem ga kupil v navalu želje po »zdravem« in na pol prazno vrečko ob naslednjem spomladanskem čiščenju vrgel v kanto za smeti.

Prejšnji teden so me iz ekipe zMuesli, kot še mnoge druge slovenske blogerje, kontaktirali s predlogom, da lahko preizkusim njihov izdelek. Okey, prav, pa bom. Zgodba se mi je zdela zanimiva. Kaj me pa stane? Nič.

muesli

Naklikaj si svojega

zMuesli je ponudnik personaliziranega mueslija. Sami s kliki določite, kaj bo vseboval vaš zajtrk. Najprej osnova, ki predstavlja okoli 60 odstotkov končnega izdelka. Ovseni kosmiči, morda koruzni, polnozrnati, ječmenovi, rženi, vanilijeve blazinice? Ni problema. Lahko jih naklikate tudi več in si recimo za osnovo omislite kombinacijo več vrst kosmičev.

V naslednjem koraku je izbira dodatkov, ti v muesliju predstavljajo okoli 40 odstotkov vsebine. V tem trenutku je dodatkov že več kot 30. Lahko izberete enega ali več dodatkov. Recimo goji jagode, nekaj ingverja, vanilije, pistacije itd. Ekipa zMuesli vam bo želen muesli sestavila, pripravila, lepo zapakirala v škatlico, ki je primerna tudi za obdarovanje in vam jo poslala na želen naslov. Možen je tudi osebni prevzem v Ljubljani.

Koncept dejansko omogoča dokaj dovršeno personalizacijo zajtrka. Namesto, da sami kupujete milijavžnt sestavin in se ukvarjate z mešanjem v krožniku, vam čas prihrano zMuesli. Dodate le še jogurt, mleko ali kaj tretjega. Seveda pa so v ponudbi tudi vnaprej pripravljene mešanice mueslija.

Premium muesli ima svojo ceno

Cena te premium ponudbe je premium. Polkilogramski paket stane 7,50 EUR. To je dražje od klasične ponudbe mueslija v trgovinah, je pa primerjava dokaj nehvaležna. V trgovini je na voljo generična ponudba, tukaj pa personalizirana in za povrhu je mnogo sestavin slovenskega porekla. zMuesli je kot Starbucks. Lahko si kreativen in samosvoj. Meni to ogromno pomeni.

Predvsem pa je to prvi muesli, ki ga jem. Ker je okusen. In to tudi nekaj šteje.

Tvoja ocena šteje