Naan je indijski kruh, ki ga pripraviš kar v ponvi. Lahko pa ga tudi kupiš in še dodatno pospešiš pripravo te slastne in enostavne pizze.

Sestavine za 4 mini pizze:

Sestavine za naan:

  • 300 g bele moke
  • 1,2 dl mlačne vode
  • zavojček suhega kvasa
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl tekočega jogurta
  • žlička soli
  • pol žličke sladkorja

Topping za pizze:

  • 150 g vloženega suhega paradižnika
  • pest sveže bazilike
  • 250 g mini mozzarel
  • ena paprika
  • paradižnikova mezga ali pelati
  • 200 g svežih šampinjonov

Marinada za šampinjone:

  • 1 dl jogurta
  • tri žlice oljčnega olja
  • sok polovice limone
  • sol
  • svež čili
  • žlička curryja v prahu
  • žlička mlete kumine

Pripravi naan:

  1. najprej pripravi naan tako, da v mlačni vodi raztopiš kvas, dodaj še pol žličke sladkorja, premešaj in počakaj nekaj minut, da se kvas aktivira
  2. ločeno zmešaj moko in sol
  3. k kvasu nato primešaj še jogurt in oljčno olje in prelij čez moko
  4. testo zmešaj in pusti vzhajati 30 – 60 minut
  5. razreži na četrtinke, razvaljaj in peci v ponvi po dobri dve minuti na vsaki strani (oziroma dokler ne porjavi)

Sestavi pizzo:

  1. zmešaj vse sestavine za marinado, nareži šampinjone in jih mariniraj
  2. na naan najprej namaži paradižnikovo omako, , dodaj malo marinade, nato dodaj še ostale sestavine
  3. pečico segrej na 200 °C in peci 10 minut

Dober tek!