Tandoori naan pizza
Naan je indijski kruh, ki ga pripraviš kar v ponvi. Lahko pa ga tudi kupiš in še dodatno pospešiš pripravo te slastne in enostavne pizze.
Sestavine za 4 mini pizze:
Sestavine za naan:
- 300 g bele moke
- 1,2 dl mlačne vode
- zavojček suhega kvasa
- 0,5 dl oljčnega olja
- 0,5 dl tekočega jogurta
- žlička soli
- pol žličke sladkorja
Topping za pizze:
- 150 g vloženega suhega paradižnika
- pest sveže bazilike
- 250 g mini mozzarel
- ena paprika
- paradižnikova mezga ali pelati
- 200 g svežih šampinjonov
Marinada za šampinjone:
- 1 dl jogurta
- tri žlice oljčnega olja
- sok polovice limone
- sol
- svež čili
- žlička curryja v prahu
- žlička mlete kumine
Pripravi naan:
- najprej pripravi naan tako, da v mlačni vodi raztopiš kvas, dodaj še pol žličke sladkorja, premešaj in počakaj nekaj minut, da se kvas aktivira
- ločeno zmešaj moko in sol
- k kvasu nato primešaj še jogurt in oljčno olje in prelij čez moko
- testo zmešaj in pusti vzhajati 30 – 60 minut
- razreži na četrtinke, razvaljaj in peci v ponvi po dobri dve minuti na vsaki strani (oziroma dokler ne porjavi)
Sestavi pizzo:
- zmešaj vse sestavine za marinado, nareži šampinjone in jih mariniraj
- na naan najprej namaži paradižnikovo omako, , dodaj malo marinade, nato dodaj še ostale sestavine
- pečico segrej na 200 °C in peci 10 minut
Dober tek!
Tvoja ocena šteje