Ali ste med tistimi, ki tudi v zavetju spalnice ne zdržite brez tehnoloških napravic?
Premislite, morda je prav spalnica tisti prostor, ki bi lahko bil izvzet iz vsesplošne povezanosti, mobilnikov, telefonov, televizije, tablic, računalnikov in ostalih naprav.

Preveč igrač, več prepirov

Nedavno objavljena raziskava denimo pritrjuje, da lahko nesorazmerna uporaba tehnologije med partnerjema povzroči zaplete. Tisti, ki je manj vpet v uporabo slednje, se lahko počuti odrinjenega.

Zgodba se nadaljuje. Ste vedeli, da si kar četrtina parov pošilja sporočila SMS tudi kadar so doma, “iz sobe v sobo”? Enak delež je tistih, ki imajo občutek, da je njihov partner odtujen med uporabo mobilnih naprav in interneta, pri mladih med 18 in 29 letom pa je takšnih kar 42 oziroma 45 odstotkov.

Med kosilom za trenutek odložite “delo”

Ste tudi vi občasno deležni neprijetnih pogledov in opazk, ko se med kosilom posvečate instagramiranju jedi, brskanju po facebooku in branju elektronske pošte? Se zvečer zvalite v posteljo in pred spanjem še malce “prečekirate” “kaj se dogaja”?

https://www.youtube.com/watch?v=J2-gbL5gp2w

Spalnica ni kiberkavarna

Imam predlog. V spalnici seksajte in spite. Iz nje umaknite mobilni telefon, tablico, televizor, računalnik, Kindle. Ostanejo naj budilka in spolni pripomočki na baterije.

Potrebujete še kaj?

Tvoja ocena šteje