Priljubljena italijanska sladica je pravšnja za razvajanje in zelo preprosta za pripravo. Tiramisu obstaja v ogromno različicah. Ta vsebuje tudi sveža jajca in belo čokolado. Uživajte!

Tiramisu 1

Kaj potrebujemo?

  • 400 gramov piškotov savoiardi
  • 1,5 dl kave
  • 5 svežih jajc
  • 80 gramov sladkorja v prahu
  • 250 gramov mascarponeja
  • 250 ml sladke smetane
  • 100 gramov bele čokolade
  • 1 dl konjaka ali ruma
  • kakav/čokolada za posip

Na kratko: jajca, mascarpone, sladka smetana, piškoti, kava, sladkor, čokolada, konjak/rum

Cena sestavin: cca 7 EUR (0,60 EUR/na porcijo)

Količine v receptu zadoščajo za 12 porcij/oseb

Po vrsti

  • pripravimo 1,5 dl kave, dodamo ji 0,5 dl konjaka ali ruma
  • ločimo rumenjake in beljak, rumenjake stepemo s sladkorjem, vmešamo še mascarpone
  • ločeno pripravimo stepeno sladko smetano in stepene beljake
  • v zmes rumenjakov nato nežno in postopno vmešamo stepeno smetano in nato še stepene beljake
  • v pekač zložimo eno plast keksov, vsakega pomočimo v kavo
  • prelijemo s polovico kreme
  • stopimo belo čokolado, vmešamo v njo 0,5 dl konjaka ali ruma in jo enakomerno razporedimo po kremi
  • pokrijemo z drugo plastjo keksov, vsakega pomočimo v kavo
  • prelijemo s preostankom kreme
  • okrasimo s kakavovim prahom/ribano čokolado
  • damo v hladilnik – idealno čez noč

Čas: priprava 20 minut

Dober tek!

Tiramisu 2

Tvoja ocena šteje