Tiramisu z belo čokolado
Priljubljena italijanska sladica je pravšnja za razvajanje in zelo preprosta za pripravo. Tiramisu obstaja v ogromno različicah. Ta vsebuje tudi sveža jajca in belo čokolado. Uživajte!
Kaj potrebujemo?
- 400 gramov piškotov savoiardi
- 1,5 dl kave
- 5 svežih jajc
- 80 gramov sladkorja v prahu
- 250 gramov mascarponeja
- 250 ml sladke smetane
- 100 gramov bele čokolade
- 1 dl konjaka ali ruma
- kakav/čokolada za posip
Na kratko: jajca, mascarpone, sladka smetana, piškoti, kava, sladkor, čokolada, konjak/rum
Cena sestavin: cca 7 EUR (0,60 EUR/na porcijo)
Količine v receptu zadoščajo za 12 porcij/oseb
Po vrsti
- pripravimo 1,5 dl kave, dodamo ji 0,5 dl konjaka ali ruma
- ločimo rumenjake in beljak, rumenjake stepemo s sladkorjem, vmešamo še mascarpone
- ločeno pripravimo stepeno sladko smetano in stepene beljake
- v zmes rumenjakov nato nežno in postopno vmešamo stepeno smetano in nato še stepene beljake
- v pekač zložimo eno plast keksov, vsakega pomočimo v kavo
- prelijemo s polovico kreme
- stopimo belo čokolado, vmešamo v njo 0,5 dl konjaka ali ruma in jo enakomerno razporedimo po kremi
- pokrijemo z drugo plastjo keksov, vsakega pomočimo v kavo
- prelijemo s preostankom kreme
- okrasimo s kakavovim prahom/ribano čokolado
- damo v hladilnik – idealno čez noč
Čas: priprava 20 minut
Dober tek!
Tvoja ocena šteje