Krepko spremenjen in poenostavljen recept klasičnega tiramisuja je kot hollywoodski film s top igralci. Kokos, banana, Nutella. Čisto ugodje!

Kaj potrebujemo?

  • 400 g piškotov Savoiardi
  • 0,5 l sladke smetane
  • 250 g mascarponeja
  • 0,3 dl ruma
  • 1 vanilijev sladkor
  • 100 g sladkorja
  • 100 g Nutelle
  • 1 banano
  • 3 jušne žlice kakava
  • 50 g naribanega kokosa/kokosove moke
  • naribane mandlje

Postopek

  • v posodi z mikserjem zmešamo mascarpone, 3 dl smetane, sladkor, vanilijev sladkor in rum – zmes naj bo še rahlo tekoča!
  • v plastični posodi v mikrovalovki zmehčamo Nutello, premešamo in jo nato nežno vmešamo v kremo z mascarponejem; idealen rezultat je krema nians bele in temno rjave barve, takšna bo tudi lepše izgledala na končnem izdelku
  • v drugi posodi pripravimo preliv za kekse – mešanico 2 dl smetane in kakava v prahu
  • v večjo posodo zložimo eno plast keksov
  • enakomerno jih prelijemo s prelivom za kekse, nato premažemo z mascarpone kremo
  • posujemo s kokosovo moko
  • na tanke kolute narežemo banano in razporedimo po celotni površini
  • sledi naslednja plast keksov, preliv za kekse in mascarpone krema
  • na koncu posujemo s kokosom in naribanimi mandlji
  • čez noč postavimo v hladilnik, da se keksi prepojijo




Tvoja ocena šteje