Tiramisu z Nutello, kokosom, banano in mandlji
Krepko spremenjen in poenostavljen recept klasičnega tiramisuja je kot hollywoodski film s top igralci. Kokos, banana, Nutella. Čisto ugodje!
Kaj potrebujemo?
- 400 g piškotov Savoiardi
- 0,5 l sladke smetane
- 250 g mascarponeja
- 0,3 dl ruma
- 1 vanilijev sladkor
- 100 g sladkorja
- 100 g Nutelle
- 1 banano
- 3 jušne žlice kakava
- 50 g naribanega kokosa/kokosove moke
- naribane mandlje
Postopek
- v posodi z mikserjem zmešamo mascarpone, 3 dl smetane, sladkor, vanilijev sladkor in rum – zmes naj bo še rahlo tekoča!
- v plastični posodi v mikrovalovki zmehčamo Nutello, premešamo in jo nato nežno vmešamo v kremo z mascarponejem; idealen rezultat je krema nians bele in temno rjave barve, takšna bo tudi lepše izgledala na končnem izdelku
- v drugi posodi pripravimo preliv za kekse – mešanico 2 dl smetane in kakava v prahu
- v večjo posodo zložimo eno plast keksov
- enakomerno jih prelijemo s prelivom za kekse, nato premažemo z mascarpone kremo
- posujemo s kokosovo moko
- na tanke kolute narežemo banano in razporedimo po celotni površini
- sledi naslednja plast keksov, preliv za kekse in mascarpone krema
- na koncu posujemo s kokosom in naribanimi mandlji
- čez noč postavimo v hladilnik, da se keksi prepojijo
Tvoja ocena šteje