Torta “Pina colada” brez sladkorja
Odločil sem se, da pripravim torto brez toplotne obdelave, brez dodanega sladkorja, brez sladil, a sladko in slastno. Kako?
Sestavine
Osnova
- 200 g indijskih oreščkov
- 100 g datljev
- 50 g kokosovega olja
Krema
- 1 zrel, sladek ananas
- 2 zreli banani
- 200 g kokosove moke
- 200 g kokosovega olja
- 1 dl vode
Količine so primerne za okrogli tortni model premera 20 cm.
Postopek
- indijske oreščke zmešamo v mešalniku
- dodamo datlje
- dodamo zmehčano/stopljeno kokosovo olje
- zelo dobro premešamo
- z osnovo obložimo dno in rob tortnega modela
- speremo posodo mešalnika
- v njej zmiksamo 1 dl vode in kokosovo moko
- dodamo nasekljan zrel in sladek ananas, banani in zmehčano/stopljeno kokosovo olje
- dobro premešamo in napolnimo model za torto
- hladimo več ur, najbolje čez noč
- pri serviranju okrasimo s svežim ananasom, zrni kakava
Tvoja ocena šteje