Trio špargljev, špinače in česna v kremni juhi
Lahka zelenjavna juha s šparglji, špinačo in česnom.
Sestavine
- 300 g svežih špargljev
- 5 strokov česna
- 1 čebula
- 1 krompir
- 3 pesti špinačnih listov
- 1 l jušne osnove
- 30 g masla
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper
- drobnjak
Priprava
- čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo
- česen olupimo in drobno sesekljamo
- šparglje očistimo, odstranimo olesenele dele, odrežemo in prihranimo vršičke, steblo nasekljamo na manjše kose
- špinačo operemo in grobo nasekljamo
- krompir olupimo, narežemo na kose
- drobnjak operemo in na drobno nasekljamo
Postopek
- v loncu segrejemo maslo in oljčno olje, popražimo vršiče špargljev in jih shranimo na krožniku
- v loncu nato prepražimo čebulo in česen, ko postekleni dodamo še koščke špargljev in pražimo še 5 minut
- vmešamo špinačo in krompir, zalijemo z jušno osnovo in počakamo, da zavre
- kuhamo na zmerni temperaturo dokler zelenjava ni mehka
- s paličnim mešalnikom zmiksamo, po potrebi razredčimo s topl vodo in nato okrasimo z vršički špargljev ter nasekljanim drobnjakom
- postrežemo s svežim kruhom ali maslenimi krutoni
Tvoja ocena šteje