Lahka zelenjavna juha s šparglji, špinačo in česnom.


Juha-sparglji

Sestavine

  • 300 g svežih špargljev
  • 5 strokov česna
  • 1 čebula
  • 1 krompir
  • 3 pesti špinačnih listov
  • 1 l jušne osnove
  • 30 g masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper
  • drobnjak

Priprava

  • čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo
  • česen olupimo in drobno sesekljamo
  • šparglje očistimo, odstranimo olesenele dele, odrežemo in prihranimo vršičke, steblo nasekljamo na manjše kose
  • špinačo operemo in grobo nasekljamo
  • krompir olupimo, narežemo na kose
  • drobnjak operemo in na drobno nasekljamo

Postopek

  • v loncu segrejemo maslo in oljčno olje, popražimo vršiče špargljev in jih shranimo na krožniku
  • v loncu nato prepražimo čebulo in česen, ko postekleni dodamo še koščke špargljev in pražimo še 5 minut
  • vmešamo špinačo in krompir, zalijemo z jušno osnovo in počakamo, da zavre
  • kuhamo na zmerni temperaturo dokler zelenjava ni mehka
  • s paličnim mešalnikom zmiksamo, po potrebi razredčimo s topl vodo in nato okrasimo z vršički špargljev ter nasekljanim drobnjakom
  • postrežemo s svežim kruhom ali maslenimi krutoni
Tvoja ocena šteje