Ali veš, da je tik ob Prekmurju, na hrvaški strani, resort Lifeclass Terme Sveti Martin? Ter da tam obvladajo tako bazene, wellness, domačo hrano in rekreacijo?

Hrvaško Medžimurje, 10 minutk od najbližjega mejnega prehoda s Slovenijo. Tamkajšnje terme so nastale kot posledica oskanja nafte. Zadeli so mineralno, termalno vodo in vse ostalo je zgodovina. Danes na to prvo vrtino spominja napis na pokrovu sredi novega bazenskega kompleksa, ki leži točno nad to prvo vrtino, s katero se je vse začelo.

Ampak, zakaj Šketa sploh piše o tem?

Dobro vprašanje. Predvsem zato, ker sem njihov reden gost in menim, da se jih splača obiskati tudi tebi. Vsako leto vsaj enkrat zaidem k njim, saj mi je všeč kombinacija ugodnih cen, precej neokrnjene narave, solidnih bazenov, tudi s tobogani za otroke, predvsem pa dobrih sob in izvrstne kulinarike. Imajo tudi manjše golf igrišče in vrsto wellness in zdravstvenih ter negovalnih storitev. Tokrat so me povabili na dogodek Urbanovo, kjer se vsako leto predstavi turizem Medžimurja, vinarji, kulinarika in se skratka »dogaja«.

3 razlogi, zakaj k njim

Hrana. Čuti se, da imajo do nje dober odnos. Dosti sestavin in jedi je lokalnih, značilnih za Medžimurje. Pozorni so na podrobnosti, od naravnih sokov do kalorijskih vrednosti na jedilnikih. Poleg ponudbe za goste hotela je tam še več restavracij, morda je najboljša izbira kar hotelska Le Batat, ki ponudi najvišjo raven kulinarike v tistem kraju. Ne pozabi na vino.

Bazeni. Terme so letne in zimske. Zimske so ravno dovolj velike, da nudijo dovolj užitkov v in ob bazenih, sploh če jih združiš z wellness storitvami. Letne pa zadovoljijo tudi bolj živahne s tobogani. Meni so všeč, ker nudijo vse, kar rabim, a niso gigantsko velike. Voda je primerno topla.

Rekreacija in narava. Kolesarstvo z več kot 700 km poti po Medžimurju. Golf. Sprehodi. Bližina Prekmurja, kjer je še en velik svet doživetij, kamor se lahko zapelješ vsak dan. Če bi moral potegniti vzporednico, bi te terme lahko primerjal s Podčetrtkom, tam je podobna scena, le da je tu manj natrpano ljudi.

 

Tvoja ocena šteje