Bilo je v marcu, ko se je zgodil Dan D in pojavil prvi recept. Pred 9 meseci se je začela kulinarična zgodba SKETA.si. V manj kot letu dni je objavljenih že 200 receptov odličnih jedi. Večino jih ustvari urednik portala, Simon Šketa, objavljeni  pa so tudi nekateri izbrani recepti portala PRESNO.si avtorja Saša Škete.

Enostavni recepti, dostopne sestavine, hitra priprava

Jedi SKETA.si nastajajo avtentično. Kuha jih zelo zaposlen 40 letnik, ki kljub pomanjkanju prostega časa želi uživati v odlični in hitro pripravljeni domači hrani. Rezultat so recepti jedi, ki so preverjeno dobri. Uporabljene so splošno dostopne sestavine, osnovni kuharski pripomočki ter metode, ki so zelo enostavne in se jih lahko hitro nauči skoraj vsak. Večina receptov varčuje s tvojim časom. Jedi so hitro pripravljene in so kot takšne idealne tudi za vse, ki imamo premalo časa in želimo jesti bolje.

PREBERI TUDI….

Od medijev do kulinarike

Simon Šketa: »Nisem kuhar. Ukvarjam se z mediji, odnosi z javnostmi in oglaševanjem. Rad pa dobro jem in v začetku 2015 sem se odločil, da bom za to poskrbel kar sam. Lotil sem se ustvarjanja jedi in vsak dan se učim na napakah. Vztrajam in uživam. Ker je prav, da se okusne recepte deli, to počnem javno.«

SKETA.si je že na začetku doživel zelo dober odziv

Na spletu vsak dan beleži do 3 tisoč obiskov, še bolj pa je priljubljen na družabnih omrežjih. Stran SKETA.si na Facebooku tako spremlja že 23 tisoč ljudi, med njimi je okoli 90 odstotkov žensk, za večino pa je značilno navdušenje nad kulinariko. Objave SKETA.si vsak teden dosežejo okoli 50 tisoč, mesečno pa tudi več kot četrt milijona ljudi. Skupaj s PRESNO.si se tako oba portala uvrščata med bolj vplivne v slovenskem digitalnem prostoru. Skupina FB strani SKETA (SKETA.si, PRESNO.si in Sladice dneva) pa skupaj šteje že 50 tisoč ljubiteljev, skupni tedenski doseg pa presega 100 tisoč.

»SKETA.si ni zgolj moje »igrišče«. Seveda, začelo se je z mano, a sedaj postaja tudi mesto, kjer je prostor za dosežke drugih. Med njimi je moj brat, Sašo Šketa, ki ustvarja svoj portal PRESNO.si. Občasno pa SKETA.si objavlja tudi recepte drugih avtorjev, ki jih želijo deliti s širšo javnostjo in jim tako dobro obiskan portal ter Facebook stran to omogoči«, dodaja Simon.

SSSSSSSSSSSS5

V 2016 se bo zgodba SKETA.si še nadgradila

Že nekaj mesecev delujejo Sladice dneva, stran na Facebooku s skoraj 6 tisoč člani. Objavlja odlične recepte sladic, izbor pa je v rokah urednikov SKETA.si in PRESNO.si. Izšla je tudi prva knjiga Seksi presne sladice, prihajajo pa tudi nove, med njimi tudi skupna kulinarična zgodba receptov SKETA.si in PRESNO.si.

SD

Gorenje Slovenija, Bine Volčič….

SKETA.si in PRESNO.si vzpostavljata tudi partnerstva. Tako je v 2015 Simon Šketa sodeloval z Binetom Volčičem in njegovim kulinaričnim portalom binevolcic.si. Konec 2015 se je zgodbi PRESNO.si in SKETA.si pridružilo Gorenje Slovenija, v teku pa so tudi dogovori z drugimi partnerji, s tem pa bodo lahko vsebine in dodana vrednost portalov v 2016 še izrazitejši.

Simon Šketa s svojimi vsebinami nastopa v mnogih medijih, med drugim je tudi avtor kulinarične kolumne revije Playboy ter reden soustvarjalec receptov, ki jih objavlja portal Siol.net. Recepte SKETA.si pogosto med svoje uporabnike delijo nekatere vodilne blagovne znamke, Simon in Sašo Šketa pa sta tudi med gosti oddaje Dobro jutro TV Slovenija.

PREBERI TUDI…

Tvoja ocena šteje