Ameriški mediji so v torek zvečer objavili novico o prvem odkritem primeru ebole v ZDA. 

Center za nadzor in preventivo bolezni (CDC) je več podrobnosti razkril ob 23:30 uri po našem času na novinarski konferenci. Bolnika so sprejeli v bolnišnici v Dallasu, pri njem odkrili ebolo in ga takoj premestili v izolacijo na podlagi rezultatov testiranja, zaznanih simptomov in podatkov o njegovem gibanju v državah, kjer so primeri ebole pogosti. Okužil se je v Liberiji.

Doslej je za ebolo umrlo 3091 ljudi od kar je bil pred pol leta v Gvineji odkrit izbruh bolezni v zahodnoafriških državah.

Ker je zdravstveni sistem v ZDA med najbolj naprednimi na svetu, je tudi zmožnost obvladovanja ebole bistveno boljša kot v manj razvitih državah Afrike. 

Ne vedo, kje je več kot 1000 bolnikov z ebolo
V Sierra Leone so danes presenečeno odkrili, da pogrešajo 1028 bolnikov z ebolo.

Ebola glavna tema Twitterja v noči s torka na sredo

Twitter je v torek po 23. uri oživel in glavna tema je postala prav ebola. Mimogrede, Sketa.si je v Sloveniji prvi oziroma med prvimi objavil novico, pred večino naših vodilnih medijev.

Še zanimivost. Med tem, ko je CDC izvajal lastno novinarsko konferenco in je glavna tema Twitterja prav ebola, so njegovi social media guruji zaspali. Prvo novico so objavili s krepko zamudo. Na Twitterju šteje odzivnost in tudi minute.

Tvoja ocena šteje