Vietnamski letalski prevoznik VietJet je deležen očitkov zaradi domnevne oglaševalske kampanje z razgaljenimi stevardesami.

Priljubljena vietnamska manekenka je na družbenem omrežju Facebook objavila fotografije, ki naj bi nastale med snemanjem oglaševalske kampanje za letalsko družbo VietJet.

Fotografije so prožile val očitkov, tudi s strani stevardes, ki se le težko poistovetijo s strežnim osebjem v erotičnem perilu. Letalska družba se sicer izgovarja, da fotografije niso del uradne kampanje družbe in da so bile posnete zgolj kot ena izmed kreativnih možnosti med katerimi bi se letalska družba šele odločala.

VietJet se je z goloto srečeval že v preteklosti. Leta 2012 je ob širitvi poslovanja dogajanje popestril s plesalkami v bikiniju in si za to prijaznost prislužil kazen vietnamskih uradnih organov.

Seveda pa je celotna kolobocija lahko tudi skrbno načrtovana brezplačna publiciteta.

Ryanair 7Erotika v letalski industriji ni nič novega. Spomnimo se tradicionalnega erotičnega dobrodelnega koledarja družbe Ryanair. V njem so nastopale stevardese, ki so bile recimo leta 2010 skrbno izbrane med kar 800 prijavljenimi. Pravzaprav je bil odziv zaposlenih izjemno dober in izbira enostavna. Šef družbe Ryanair je bil prvi kupec. Menda je kupil kar 100 koledarjev.

https://www.youtube.com/watch?v=O0maf6c0zdw

Tvoja ocena šteje