2 jajci, 2 toasta, 2 rezini sira, maslo, ponev, 5 minut. #zajtrk

  • zgrabi rezino toasta, odstrani sredico, pusti robove
  • zgrabi naslednjo rezino toasta, ponovi
  • skoči do hladilnika, ukradi 2 jajci, dve rezini sira, maslo
  • podkuri štedilnik
  • nanj vrzi ponev in žlico masla, počakaj da se stopi
  • potem daj na ponev oba toasta, malo počakaj, nato toast obrni, da se zapeče še druga stran
  • v toasta vlij po eno jajce, pritiskaj toast ob ponev, da se jajce pod toastom čim manj razlije naokoli
  • peci, da jajce skoraj zakrkne, vmes zmanjšaj temperaturo, da se vse ne zažge
  • po eno rezino sira na vsak toast, počakaj malo, da se začne sir mehčati
  • zvrni en toast z lopatko na drugega, peci še pol minute in daj na krožnik
  • vilica, nož ali roke, pomaži rumenjak s sredico, ki si jo prej odstranil iz rezin toasta

Po želji dodaj šunko.





Tvoja ocena šteje