Kmalu bo praznovala 100 let! Sladica s pedigrejem. Njen dom je italijanski raj, otok Capri. Temu primerno je ustvarjena z izvrstno temno čokolado, mandlji, maslom in veliko ljubezni. Idealna za konec tedna. Seks na krožniku. Ne pozabite na jagode!

CAPRIcake

Kaj potrebujemo?

  • 5 okroglih jajc 😉
  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 250 gramov masla
  • 200 gramov mandljev (mletih)
  • 50 gramov arašidovega masla
  • 200 gramov temne čokolade
  • sladkor v prahu

Na kratko: temna čokolada, jajca, sladkor, maslo, mandlji, arašidovo maslo

Cena sestavin: cca 7 EUR (0,60 EUR na kos torte)

Količine v receptu zadoščajo za 12 kosov torte debeline 2,5 cm – podolgovat pekač.

Po vrsti

  • v mešalniku zmešamo sladkor in stopljeno maslo
  • postopno dodamo 5 rumenjakov, mešamo
  • dodamo še mlete mandlje, zmehčano arašidovo maslo in stopljeno temno čokolado, mešamo
  • stepemo beljake in jih previdno in postopno vmešamo v maso
  • vlijemo v pekač – obložite ga z mokrim peki papirjem ali pekač premažite z maslom
  • pečemo 40 minut na 160 stopinjah (pri ventilatorski skrajšajte čas/malenkost znižajte temperaturo)
  • torta mora v notranjosti ostati sočna, preverimo po potrebi z zobotrebcem
  • ko se torta ohladi jo posipamo s sladkorjem v prahu

Čas: priprava 20 minut, peka 40 minut

Opombe: Recept lahko nadgradite z manjšo količino ruma. Med sladkor lahko vmešate vrečko vanilijevega sladkorja. Če ste alergični na arašide ali vam okus ni všeč jih zlahka nadomestite s 50 grami mletih lešnikov. Mandlji naj bodo bodisi v prahu (so praviloma dražji) ali pa kupite cele in jih zmeljite sami.Če niso olupljeni jih blanširajte za minutko v vreli vodi in ročno olupite.

Predlog za serviranje: Na krožnik se poleg torte poda stepena sladka smetana, lahko tudi kakšno sadje, recimo jagoda ali dve.

Dober tek!


CAPRIcake2

Tvoja ocena šteje