Booking.com

Lečo smo kar malo pozabili, četudi jo mnogi smatrajo za super živilo. Ne samo to, je tudi izjemnega okusa. Tokrat v slastni čorbi, ki je pisana na kožo tudi vegetarijancem.

Za 4 osebe/porcije potrebujemo

  • pločevinko rjave leče (400 g)
  • 1 velik krompir
  • 1 velik korenček
  • 1/3 korena peteršilja
  • 1 strok česna
  • 1 čebulo
  • šop listov bazilike ali 2 čajni žlici suhe bazilike
  • nekaj listov luštreka ali pol čajne žlice suhega luštreka
  • 1 lovorjev list
  • 2 čajni žlici rdeče paprike
  • olivno olje
  • sol in poper

Priprava

  • krompir olupimo, umijemo in nasekljamo na kocke
  • čebulo in česen olupimo in na drobno nasekljamo
  • korenje in koren peteršilja olupimo in nasekljamo na kolobarje
  • na olivnem olju prepražimo čebulo, kasneje ji dodamo še česen
  • vmes zavremo 1 liter vode
  • v loncu z vodo 30 minut kuhamo naslednje sestavine: krompir, korenje, koren peteršilja, prepražen česen in čebulo, lovorjev list, rdečo papriko
  • po 30 minutah dodamo še celotno vsebino pločevinke z lečo (skupaj s tekočino), dodamo tudi nasekljan luštrek in baziliko ter solimo in popramo po okusu
  • kuhamo še 5 minut

Opomba: uporabite lahko tudi lečo v zrnju (200 gramov). V tem primeru lečo čorbi dodajte na začetku kuhanja, predhodno namakanje načeloma ne bo potrebno, saj se bo jed kuhala 35 minut in se bodo zrna zmehčala.

Lastnosti leče preberite tukaj.

 

Tvoja ocena šteje