Zelenjavna juha brez Vegete
Zelenjava je vedno dobrodošla na mizi. Ker obožujem odlične juhe sem pobrskal po shrambi in združil najdeno. Rezultat je fina kremna juha z rezinami cvetače in korenja, seveda pa lahko kakšno sestavino tudi zamenjate in preizkusite, kaj bo nastalo.
Sestavine
- 0,5 kg namočenega fižola
- 0,5 čebule
- 3 stroki česna
- 1 korenček
- 1 krompir
- 100 g cvetače
- rdeča paprika v prahu (idealna je dimljena)
- čajna žlica šetraja
- drobnjak
- peteršilj
- sol in poper
- oljčno olje
Priprava
- fižol namočimo čez noč, skuhamo do mehkega
- čebulo, česen, krompir, korenček olupimo in nasekljamo
- cvetačo operemo in nasekljamo na večje rezine oziroma kosa
- v 1,5 litra vode ločeno skuhamo cvetačo in korenček (15 min v slani vreli vodi)
- na oljčnem olju prepražimo čebulo in česen, nato dodamo fižol in krompir ter začimbe
- dodamo 1 liter vode, zavremo in kuhamo na zmernem ognju 15 minut, zmiksamo
- korenček in cvetačo dodamo v juho pri serviranju, okrasimo z drobnjakom
Cena sestavin: 1,5 EUR (0,4 EUR/porcijo)
Tvoja ocena šteje