Zelenjava je vedno dobrodošla na mizi. Ker obožujem odlične juhe sem pobrskal po shrambi in združil najdeno. Rezultat je fina kremna juha z rezinami cvetače in korenja, seveda pa lahko kakšno sestavino tudi zamenjate in preizkusite, kaj bo nastalo.

Zelenjavna-juha

Sestavine

  • 0,5 kg namočenega fižola
  • 0,5 čebule
  • 3 stroki česna
  • 1 korenček
  • 1 krompir
  • 100 g cvetače
  • rdeča paprika v prahu (idealna je dimljena)
  • čajna žlica šetraja
  • drobnjak
  • peteršilj
  • sol in poper
  • oljčno olje

Priprava

  • fižol namočimo čez noč, skuhamo do mehkega
  • čebulo, česen, krompir, korenček olupimo in nasekljamo
  • cvetačo operemo in nasekljamo na večje rezine oziroma kosa
  • v 1,5 litra vode ločeno skuhamo cvetačo in korenček (15 min v slani vreli vodi)
  • na oljčnem olju prepražimo čebulo in česen, nato dodamo fižol in krompir ter začimbe
  • dodamo 1 liter vode, zavremo in kuhamo na zmernem ognju 15 minut, zmiksamo
  • korenček in cvetačo dodamo v juho pri serviranju, okrasimo z drobnjakom

Cena sestavin: 1,5 EUR (0,4 EUR/porcijo)

Tvoja ocena šteje