Zelenjavna lazanja
Doma pripravljena lazanja je najboljša. Tokratna različica je brez mesa, bešamel pa pripraviš kar sam. Tako je enostavna, da je greh ne poskusiti.
Sestavine za 6 porcij
Lasagna
- 400 g mešane zelenjave (npr. korenje, grah, cvetača, fižol, brokoli, čebula…)
- 1 dl kisle smetane *
- 200 g testenin za lasagno
- 1 jajce
- 150 g naribanega sira (mocarela) *
- olivno olje
- sol in poper
- maslo
Bešamel omaka
- 50 g masla
- 50 g moke
- 0,7 l toplega mleka
- 1 čajna žlica soli
- 2 ščepca popra
Postopek
Bešamel omaka
- v kozici stopiš maslo
- vmešaš moko, zmes mora postati gladka
- med mešanjem počasi vlivaš toplo mleko
- soliš in popraš
- na šibki temperaturi ob mešanju kuhaš 5 minut
Lazanja
- v ponvi na olivnem olju prepražiš zelenjavo, rahlo jo tudi soliš
- pekač premažeš z maslom
- zložiš lazanjo – bešamel, plast testa (nekuhane plošče testa za lasagni), plast zelenjave, malce sira, bešamel, nato ponoviš dokler ne zmanjka zelenjave
- zmešaš kislo smetano, jajce, preostanek bešamela in preostanek sira ter s tem preliješ lazanjo po vrhu
- pečeš 30 minut pri 190 stopinjah Celzija
Poskusi tudi
- Grahovo kremno juho
- Smetanove njoke s kozicami in tartufato
- Jabolčno palačinko s kokosom
- Gobovo juho
Tvoja ocena šteje