Doma pripravljena lazanja je najboljša. Tokratna različica je brez mesa, bešamel pa pripraviš kar sam. Tako je enostavna, da je greh ne poskusiti.

 

Sestavine za 6 porcij

Lasagna

Bešamel omaka

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 0,7 l toplega mleka
  • 1 čajna žlica soli
  • 2 ščepca popra
[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Postopek

Bešamel omaka

  • v kozici stopiš maslo
  • vmešaš moko, zmes mora postati gladka
  • med mešanjem počasi vlivaš toplo mleko
  • soliš in popraš
  • na šibki temperaturi ob mešanju kuhaš 5 minut

Lazanja

  • v ponvi na olivnem olju prepražiš zelenjavo, rahlo jo tudi soliš
  • pekač premažeš z maslom
  • zložiš lazanjo – bešamel, plast testa (nekuhane plošče testa za lasagni), plast zelenjave, malce sira, bešamel, nato ponoviš dokler ne zmanjka zelenjave
  • zmešaš kislo smetano, jajce, preostanek bešamela in preostanek sira ter s tem preliješ lazanjo po vrhu
  • pečeš 30 minut pri 190 stopinjah Celzija

Poskusi tudi