Zlata koromačeva juha s čičeriko in limono
Krasna, sveža in polna okusa. Juha s pečenim koromačem in cvetačo je obogatena z okusi kopra, limone in kurkume. Vse skupaj pa lepo zaokroži hrustljava, v pečici pečena čičerika. Prava veganska poslastica, polna vitaminov.
Sestavine za 3 krožnike slastne juhe:
- 1 koromač
- pol glave cvetače
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 limona
- 300 g kuhane čičerike
- 8 dl zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici kurkume
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlički soli (oziroma po okusu)
- žlička kopra
Priprava:
- koromač in cvetačo nareži na srednje velike kose in jih popeci v pečici; 30 minut pri 200 °C
- drobno nasekljaj čebulo in česen
- v loncu segrej olivno olje in zlato prepraži čebulo, nato dodaj še česen in ga praži dobro minuto
- dodaj pečen koromač in cvetačo in ju malenkost popraži
- prilij zelenjavno jušno osnovo, dodaj koper, sol kurkumo; premešaj
- kuhano čičeriko razporedi po pekaču in jo daj v pečico za 25 minut pri 180 °C (ventilacijsko)
- s paličnim mešalnikom do gladkega premešaj juho in dodaj še sok ene limone (pokušaj, odvisno od limon je lahko dovolj tudi pol limone)
- juho postrezi s pečeno čičeriko
Dober tek!
Tvoja ocena šteje