Zlata kremna juha z maslenimi krutoni
Česen, por, rumena paprika, krompir, maslo, krutoni…Kremna juha skrbno izbranih sestavin razvedri s prefinjenim prepletom toplih naravnih okusov. Mene spravi v dobro voljo. Poskusi še ti!
Kaj potrebujemo?
- 3 kose pora (300 g)
- 4 krompirje (300 g)
- 1 rumeno papriko
- 6 strokov česna (25 g)
- 3 jedilne žlice kisle smetane
- jušno osnovo, lahko zelenjavno ali mesno
- kruh in maslo
Na kratko: por, krompir, paprika, česen, kisla smetana, maslo in kruh
Cena sestavin: cca 2,50 EUR
Količine zadoščajo za 4 osebe
Po vrsti
- Priprava: por narežemo na kolobarje, krompir in papriko na kocke, česen nasekljamo
- na oljčnem olju prepražimo por, papriko in česen
- po nekaj minutah dodamo 1-1,5 l tekočine: jušno osnovo, vodo
- dodamo krompir
- ob občasnem mešanju kuhamo 15 minut
- zmešamo s paličnim mešalnikom
- po okusu dodamo sol in poper, vmešamo še kislo smetano
- Krutoni: rezine kruha popražimo v ponvi z maslom.
Dober tek!
Čas: priprava 5 minut, 20 minut kuhanje
Še namig, kako aranžirati juho.
Tvoja ocena šteje