Zajtrk oziroma zgodnja malica je najpomembnejši obrok dneva, zato strokovnjaki poudarjajo, da je ne smemo izpustiti. Veliko ljudi zaradi različnih vzrokov zjutraj nima časa, da bi pozajtrkovali, saj nekateri vstanejo prepozno, nekateri navsezgodaj nimajo apetita, spet drugi preveč časa posvetijo urejanju in tako ostane premalo časa za pripravo zajtrka. Zajtrk mora biti zdrav in vsebovati veliko vitaminov, saj nam da zagon ter energijo za cel dopoldan. Ne smemo pozabiti, da zajtrk pospešuje metabolizem, nahrani naše možgane ter nas napolni z energijo, kar vpliva na večji delovni učinek.

Ljudje smo včasih tudi naveličani ene in iste hrane, zato nam počasi zmanjkuje idej kaj si pripraviti za zajtrk, da bo zdrav, okusen ter nam vzel malo časa za pripravo. Müesliji so eno izmed živil, ki se počasi razgrajujejo ter nas nasitijo tudi za štiri ure, zato so odlični za zajtrk oziroma dopoldansko malico. Z uživanjem müeslijev v telo vnesemo nujno potrebne vlaknine, vitamine in minerale, saj imajo visoko vsebnost vitamina A in C, kalcija ter železa, kar pripomore k uravnavanju telesne teže ter vsesplošnemu zdravju. Večina kupljenih müeslijev vsebuje veliko dodanega sladkorja, kar mnogim ni najbolj všeč.

Že pred časom sem preizkusil müeslije zMüesli. Na kratko, ponujajo zanimive tematske mešanice sestavin, izbirajo takšne, ki so biološke predelane in v čim večji meri iz Slovenije. Svoj müesli si lahko sestavimo tudi sami. Novost to tudi pakiranja To Go, za na pot, službo.

Vse podrobnosti TUKAJ.

Sketa.si mnenje 

To so premium müesliji, predvsem ker je izbor sestavin res dober. Personaliziran müesli je tvoj müesli. Zmisliš si ga sam. Ni pa nujno. Svoboda izbire. To šteje. Okus je stvar okusa, težko je biti pameten ob toliko sestavinah. Meni so bile štiri preizkušene mešanice všeč. Ostalo ni nič, zmazal sem jih kot sestradan medved, ki se prebudi iz zimskega spanja. V kombinaciji s kakovostnimi jogurti in kefirjem zmagajo.

Dodana vrednost teh kosmičev je, da so pakirani na način, primeren za darilo. So ravno toliko premium, da jih z veseljem pogledaš, primeš v roko in….poješ.

Vse to morda opraviči cenovni razred, ki je višji od tistih izdelkov s polic trgovin. Kilogram teh müeslijev stane preračunano 15 evrov. Veliko, malo? Odloči se sam.


Tvoja ocena šteje