Hrustljav pečen avokado

Hrustljav pečen avokado v kosih

Enostaven in zdrav zelenjavni prigrizek na nekoliko drugačen način. Hrustvljavemu avokadu v kosih se odlično poda tvoja najljubša omaka.

Hrustljav pečen avokado

Sestavine

  • 2 avokada
  • 1 jajce
  • skodelica drobtin
  • pol skodelice bele moke
  • sol in poper
  • olje

Postopek

  1. Pečico segrej na 200 °C
  2. Avokado po dolžini nareži na večje kose (4 – 6)
  3. Začini s soljo, poprom in ostalimi začimbami po okusu
  4. V tri krožnike porazdeli moko, razžvrkljano jajce in drobtine
  5. Vsak kos avokada povaljaj najprej v moki, nato v jajcu in na koncu še v drobtinah
  6. Pekač prekrij s peki papirjem, ga premaži z oljem in vanj razporedi kose avokada
  7. Peci 15 minut oziroma dokler avokadi niso zlate barve in hrustljavi
  8. Postrezi z prijubljeno omako

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi