Kolački z mandlji in limono
Kolački z mandlji in limono so tako mehki in puhasti, da jih tudi mandljevo polnilo ne obteži. Pripravljeni so iz…
Kolački z mandlji in limono so tako mehki in puhasti, da jih tudi mandljevo polnilo ne obteži. Pripravljeni so iz…
Rebrasti venčki s hrenom so izvrstna priloga za na praznično okrašeno velikonočno mizo. Oblika venčka jih poveže s tradicijo, brez…
Namaz iz belega fižola spada med tiste recepte, ki se jih splača imeti za rokavom. Preprosto pripravljen namaz, ki ga…
Veganska bananina babka s čokolado je sestavljena iz kvašenega testa z bananami ter čokoladnega nadeva. Kot bi pripravili bolj sočen…
Vegansko kavno pecivo s cimetom ima izjemno sočno in mehko teksturo. Nežen okus kolača popestri kavni drobljenec, ki naredi kolač…
Mehki česnovi vozli bodo navdušili vse ljubitelja domače peke. Prijetno se priležejo k enolončnicam, solatam, v sendvičih ali kar sami…
Ciprski kruh s semeni je v središču pozornosti praznično okrašene mize. Naj bo Božič, Velika noč ali navadna sobota, vedno…
Rolice s sirom in rumeno papriko se znajdejo v večih vlogah. Kot prigrizek, priloga ali malica. Kvašeno listnato testo premažemo…
Bombetke s kremnim sirom in česnom so sočne, mehke, puhaste, polne okusa in s hrustljavo skorjico. Sliši se skoraj preveč…
Gerbeaud torta ali rezina je tradicionalna madžarska sladica pripravljena iz plasti krhkega kvašenega testa, marelične marmelade, orehovega nadeva in čokoladnega…
Panouzzo je križanec med pico in sendvičem, ki ga lahko pogosto zasledimo med ponudbo poulične hrane po Italiji. Testo je…
Sirovi prsti s skuto so bili hit letošnjega dopusta. Skoraj vsako jutro smo se zapeljali do butične istrske pekarne, kjer…