Sgroppino – ko limonin sorbet sreča prosecco

Sgroppino – ko limonin sorbet sreča prosecco

Sgroppino je osvežilni italijanski koktajl, ki v le nekaj minutah pričara pravo poletno razvajanje. Povezuje kremasto svežino limoninega sorbeta, nežno moč vodke in mehurčke lahkotnega prosecca. Ta ledena klasika iz Benetk je idealna za vroče večere, brunch zabave ali kot eleganten zaključek poletne večerje.

Sgroppino – ko limonin sorbet sreča prosecco

Priprava je povsem preprosta, a rezultat bo navdušil tudi zahtevnejše okuse. Sgroppino ni le pijača, ampak prefinjena harmonija med sladoledom in penino, ki zapelje s svojo teksturo in aromo. Postrežen v ohlajenih kozarcih in okrašen z listkom mete prinaša popolno ravnovesje med sladkim, kislim in rahlo pikantnim.

V sodelovanju z Lidl Slovenija.

Količina: 2 koktajla / Čas priprave: 10 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 4 kepice limoninega sorbeta
  • 0,6 dl vodke
  • 2 dl prosecca

Priprava:

  1. Limonin sorbet, vodko in malo prosecca vlijemo v posodo mešalnika in dobro premešamo. Vzamemo ohlajena kozarca, vanje nalijemo kremno, osvežilno osnovo za koktajl, nato pa v vsak kozarec nalijemo še prosecco. Okrasimo z listom mete in postrežemo.
Sgroppino – ko limonin sorbet sreča prosecco

Nasveti:

Za Sgroppino je ključnega pomena temperatura – vse sestavine naj bodo dobro ohlajene, še posebej prosecco in kozarci. Če nimaš mešalnika, lahko sorbet, vodko in malo prosecca zmešaš tudi ročno z metlico, a pazi, da ne raztopiš preveč sorbeta.

Koktajl naj bo kremast, a še vedno dovolj lahek, da osveži. Uporabi prosecco suhega tipa (brut ali extra dry), saj bo tako koktajl bolj uravnotežen in ne presladek. Za poseben učinek ga postrezi v kozarcih za penino ali nizkih skledastih čašah, ki poudarijo svilnato teksturo.

Če želiš različico z dodatnim preobratom, lahko eksperimentiraš z dodanim listom bazilike, kapljico limoninega likerja ali sorbetom iz pomaranče ali mandarine.

Naročnik Lidl Slovenija d.o.o. k.d.









KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi

  • Zeleni basmati riž

    Zeleni basmati riž je odlična aromatična priloga različnim jedem. Ponudimo ga lahko k mesnim ali zelenjavnim jedem. Poleg tega ga…

  • Medena potica z orehi

    Medena potica z orehi je izjemno rahla, tako da se v ustih kar stopi. Je prikupna različica klasične slovenske potice…

  • Pečen piščenec s cvetačo

    Pečen piščanec s cvetačo je izvrstna ideja za hitro in okusno kosilo. Sočna pečena piščančja bedra se krasno podajo k…

  • Kruh z ovsenimi kosmiči

    Kruh z ovsenimi kosmiči je nova stalnica na mojem jedilniku. Všeč mi je, da za okusen in rahel kruh ni…