Ultimativni poletni koktajl! Aperol Spritz. Sladka grenkoba, privlačne barve, osvežitev s stilom. Poglej naš foto/video recept in uživaj!

Aperol je italijanski aperitiv, ki obstaja že 99 let! Podoben je Campariju, ima pa občutno manj alkohola. Vsebuje arome encijana, rabarbare in kininovec.

Aperol Spritz, po domače aperolov špricer, je nastal pod vtisom priljubljene mešance belega vina in sodavice, ki je bila še posebej popularna v 50 letih prejšnjega stoletja v Benetkah.

Prosecco je tip belega vina, uporabimo ga lahko kar kot penino. Izvira iz naše bližine, ime je kar tisto, s katerim se ponaša vas v bližini Trsta. Še to. Prosecco ni prošek, gre za zelo različn vini. Prvo je sveže, lahko, drugo težje, sladkobno, predvsem pa prihaja iz Dalmacije.

Sestavine za 1 Aperol Spritz

  • 0,6 dl prosecca al penine
  • 0,4 dl Aperola
  • 0,2 dl sodavice (ali gazirane vode, lahko mineralne)
  • 4 kocke ledu
  • 0,5 pomaranče, narezane na rezine

 

Postopek

  • uporabi vinske kozarce
  • zmešaj sestavine, nato dodaj rezine pomaranče