V MENZI – Epizoda 01: Bruno Šulman | Od lava kejka do Michelinovih zvezdic
Dobrodošli v prvi epizodi podcasta V MENZI, kjer se ob hrani pogovarjamo o življenju, strasteh, zmagah in failih. Vsaka menza…
Dobrodošli v prvi epizodi podcasta V MENZI, kjer se ob hrani pogovarjamo o življenju, strasteh, zmagah in failih. Vsaka menza…
Blondie z orehovo potico je slastna in domiselna rešitev za porabo ostankov praznične potice. V tem receptu se bogat, maslen…
Medena potica z orehi je izjemno rahla, tako da se v ustih kar stopi. Je prikupna različica klasične slovenske potice…
Potratna potica z makom in skuto je pomladna različica klasične slovenske potice, ki navduši z večplastno strukturo in razkošnim okusom….
Volneni mlečni kruhki so izjemno mehko kvašeno pecivo, ki v sebi skriva slasten nadev iz sladkega pistacijevega namaza in kokosa….
Velikonočna babka je ena izmed najbolj priljubljenih tradicionalnih sladic iz Poljske, ki jo pogosto pripravljajo ob velikih praznikih, zlasti za…
Ocvrta jajca na panko drobtinah so hiter in okusen recept za zajtrk, malico ali lahko večerjo. Hrustljave japonske drobtine, sir…
Vegi vampi po tržaško so okusna in nasitna vegetarijanska različica klasičnih “vampov”, pripravljena iz bukovih ostrigarjev v bogati paradižnikovi omaki…
Jagodni tiramisu z vrtnico in penino je prefinjena sladica v kozarcu, ki združuje kremasto mascarpone kremo, sveže jagode in čarobne…
Scaccia je tradicionalna sicilijanska jed, ki združuje mehkobo krušnega testa s slastnimi nadevi, kot so rikota, karamelizirana čebula, suhi paradižniki…
Pustne konfeti miške so barvita in zabavna različica tradicionalnih pustnih mišk, ki bodo navdušile tako otroke kot odrasle. Namesto klasičnega…
Germknödel v vanilijevi omaki je priljubljena avstrijska sladica, ki združuje mehko, puhasto testo, sladko slivovo marmelado in bogato vanilijevo omako….