Polentina shakshuka z baziliko

Polentina shakshuka z baziliko

Polentina shakshuka z baziliko je odlična jed, ki jo pripravimo v res kratkem času. Kremna polenta je obogatena s parmezanom…

Beli kimchi

Beli kimchi

Kimchi je zadnje čase izredno priljbuljen. Govorimo o korejski fermentirani zelenjavi, ki jo pripravimo s pomočjo mlečno-kislinske fermentacije. Receptov za…

Sirovi prsti s skuto

Sirovi prsti s skuto

Sirovi prsti s skuto so bili hit letošnjega dopusta. Skoraj vsako jutro smo se zapeljali do butične istrske pekarne, kjer…

Štručke s chia semeni

Štručke s chia semeni

Štručke s chia semeni so puhasto mehke in zelo prijetnega okusa. Super se obnesejo kot hot dog štručke (preverjeno:), seveda…

Orientalske palačinke

Orientalske palačinke

Orientalske palačinke so izjemno zabavne in okusne. Napolnimo jih lahko z različnimi nadevi, ki ostanejo praktično zaprti med stisnjenim testom….

Bavarski sirni namaz – Obatzda

Bavarski sirni namaz – Obatzda

Bavarski sirni namaz – Obatzda je tradicionalna sirna specialiteta. Najpogosteje se ga pripravlja z mešanjem mehkega sira Camembert z maslom….

Ocvrta feta z zelišči

Ocvrta feta z zelišči

Ocvrta feta z zelišči vas bo navdušila. Nič več umazanih kupa krožnikov zaradi paniranja sira. Feto preprosto posujemo z drobnjakom…

Brioš

Brioš

Brioš, brioš, brioš!  Kdo se lahko upre mehkemu kruhu, ki v sebi skriva bogato količino masla. Jaz ne, pa mislim,…