Red velvet krofi iz pečice so za prste obliznit. Rahel sočen biskvit, nas zapelje s svojo rdečo barvo, da se mu ne moremo upreti. Da je vse skupaj še slajše in težje, je krof prelit z ganašem iz bele čokolade in jogurta.  Ulalala..

Red velvet krofi vsekakor spadajo med peciva oziroma muffin kolačke, ki jih pečemo v modelih. Ganaš iz bele čokolade in jogurta je tako okusen, da ga lahko ješ na žlico. Grški jogurt odlično utiša intenzivno sladkobo bele čokolade in doda prijetno svežino.

Količina: 12 krofov / Čas priprave: 45 minutes / Zahtevnost: 2 od 5

Hranilne vrednosti (na krof)
Energetska vrednost  296 kcal
Beljakovine  5 g
Ogljikovi hidrati  33 g
Maščobe  17 g

 

Sestavine za testo:

  • 170 g moke
  • 10 g kakava
  • Ščep soli
  • 160 g masla
  • 170 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 50 g  grškega jogurta
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 žlička kisa
  • ½ žličke sode bikarbone

Sestavine za kremo:

  • 150 g bele čokolade
  • 70 g grškega jogurta

Priprava krofov:

  1. Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo silikonski model za krofe.
  2. V skledi zmešamo maslo sobne temperature in sladkor. Mešamo 3-5 minut, da dobimo svetlo in kremasto maso.
  3. Nato k maslu postopoma primešamo jajca. Jajca in maslo morata biti sobne temperature, da se nam med mešanjem ne “sesirita”.
  4. Dodamo grški jogurt in vanilijev ekstrakt ter premešamo.
  5. Sedaj k masleni masi postopoma dodajamo presejano moko, kakav, sol in barvilo v prahu.
  6. Na koncu vmešamo kis in sodo bikarbono.
  7. Maso prestavimo v vrečko za brizganje in odrežemo konico.
  8. Sedaj se lotimo brizganja krofov. Model za krofe napolnimo le do polovice, saj bodo krofi med peko precej vzhajali.
  9. Krofe prestavimo v ogreto pečico in jih pečemo 12 minut. Ker se pečice razlikujejo priporočam, da po 10 minutah peke, z zobotrebcem preverimo koliko je krof pečen.
  10. Pečene krofe previdno odstranimo iz modela in jih prestavimo na rešetke, da se popolnoma ohladijo.
  11. Krofe je najbolje pojesti isti dan.

Priprava obliva:

  1. V skodelico nadrobimo belo čokolado in jo stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. V mikrovalovni pečici čokolado topimo v intervalih in na nizki jakosti, da se nam ne zažge.
  2. K stopljeni čokoladi primešamo grški jogurt sobne temperature.
  3. Dobili bomo gladko in gosto kremo v katero namočimo krofe. Krofe v poliv pomočimo 2-krat. Nato jih posujemo s poljubnimi posipi ( sladkorne mrvice, drobljeni oreščki, liofilirano sadje,..) in pustimo odstati na sobni temperaturi 30 minut, da obliv zatrdi.
  4. Če se nam obliv med namakanjem začne trditi, ga stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.

Red velvet krofi iz pečice

Nasveti:

Za peko krofov je na voljo več različnih modelov, lahko so kovinski ali silikonski. V silikonskih modelih se krofi pečejo dlje časa.

Za jogurtov ganaš priporočam uporabo polnomastnega grškega jogurta, ki ima več maščob in bolj gosto teksturo od navadnega jogurta. Jogurt naj pred uporabo odstoji nekaj časa na sobni temepraturi, da se bo lepše povezal s stopljeno belo čokolado.

Ganaš lahko hranimo v zaprti posodi v hladilniku do 3 dni.

Poskusi še rahlo jabolčno pecivo in veganski sendvič z avokadom in koromačem.

Dober tek!

 

Tvoja ocena šteje