Orientalske palačinke

Orientalske palačinke

Orientalske palačinke so izjemno zabavne in okusne. Napolnimo jih lahko z različnimi nadevi, ki ostanejo praktično zaprti med stisnjenim testom.

Orientalske palačinke

Orientalske palačinke pripravimo z bolj redkim testom, ki mu dodamo kvas. Kvas je tisti, ki med peko palačink ustvari drobne mehurčke v testu. Pečene palačinke so mehke in sočne zato lahko njihove robove stisnemo oziroma zlepimo skupaj.  Za nadev lahko uporabimo marsikaj od skute, marmelade ali čokoladnih namazov.

Recept je nastal v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Količina: 30 mini palačink / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za testo:

  • 120 g moke
  • 60 g pšeničnega zdroba
  • ½ žličke soli
  • 2 žlici sladkorja
  • žlička pecilnega praška
  • ½ žličke suhega kvasa
  • 250 ml vode
  • 125 ml mleka

Sestavin za nadev:

  • 150 g BIO lešnikovega namaza s kakavom
  • 150 g maskarpone sira
  • 50 g čokoladnih bonbončkov

Priprava testa:

  1. V skledo stresemo moko, pšenični zdrob, sol, sladkor, pecilni prašek in suhi kvas. Premešamo.
  2. Prilijemo mlačno vodo in mleko. Dobro premešamo z metlico, da dobimo gladko in tekočo maso.
  3. Palačinkino maso pokrijemo s krožnikom in jo pustimo stati 20-30 minut. V tem času se bo kvas aktiviral in ustvaril mehurčkasto maso. Vzhajano maso pred uporabo premešamo.
  4. Na zmernem ognju segrejemo teflonsko ponev in jo premažemo z maslom ali oljem.
  5. Za eno mini palačinko potrebujemo 1 žlico mase. Maso vlijemo na sredino ponve in pečemo palačinko 50-60 sekund. Med peko se na površini ustvarijo mehurčki in ko se masa okoli njih posuši je palačinka pečena. Palačink ne obračamo.
  6. Pečene palačinke pokrijemo, da se ne izsušijo.
  7. V večji skledi skupaj zmešamo lešnikov namaz in maskarpone sir. Nato primešamo še čokoladne bonbončke.
  8. Ko so palačinke ohlajene, jih napolnimo s čokoladnim nadevom. Na sredino položimo 1 žličko nadeva, palačinko prepognemo in s prsti dobro stisnemo skupaj robove, da dobimo zaprt žepek.
Orientalske palačinke

Nasveti:

Za lažjo peko palačink priporočam teflonsko ponev oziroma ponev z neoprijemljivim dnom.

Poskusi še kukimisu in lešnikov milkshake.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi