Melonina torta z grškim jogurtom
Osvežilna torta s pirejem melon ter smetano z grškim jogurtom. V podlagi navdušijo keksi savoiardi. Očara okus sveže melone, ki prepoji kekse in se slastno prepleta s svežim okusom grškega jogurta in sladke smetane.

Sestavine za 20 do 26 cm tortni model
- 100 g keksov savoiardi
- 1/2 melone
- 4 dl sladke smetane
- 3 dl grškega jogurta
- 8 lističev želatine
- 100 g eritritola ali sladkorja
- 100 g jagod
- čokoladne mrvice
Postopek
- dno pekača obloži s keksi savoiardi
- očisti melono in jo z mešalnikom zmiksaj v pire, dodaj polovico sladila
- stepi smetano, vmešaj ji grški jogurt in drugo polovico sladila
- pripravi želatino (lističe namočiš v hladni vodi, ožameš, počasi kuhaš ob mešanju dokler se ne raztopijo)
- polovico želatine vmešaj v melonin pire
- drugo polovico želatine vmešaj v kremo s smetano in jogurtom
- prelij kekse s pirejem melone
- razporedi kremo
- po kremi razporedi očiščene jagode in posuj s čokoladnimi mrvicami
- shrani na hladnem čez noč