Osvežilna torta s pirejem melon ter smetano z grškim jogurtom. V podlagi navdušijo keksi savoiardi. Očara okus sveže melone, ki prepoji kekse in se slastno prepleta s svežim okusom grškega jogurta in sladke smetane.

Sestavine za 20 do 26 cm tortni model

  • 100 g keksov savoiardi
  • 1/2 melone
  • 4 dl sladke smetane
  • 3 dl grškega jogurta
  • 8 lističev želatine
  • 100 g eritritola ali sladkorja
  • 100 g jagod
  • čokoladne mrvice

Postopek

  • dno pekača obloži s keksi savoiardi
  • očisti melono in jo z mešalnikom zmiksaj v pire, dodaj polovico sladila
  • stepi smetano, vmešaj ji grški jogurt in drugo polovico sladila
  • pripravi želatino (lističe namočiš v hladni vodi, ožameš, počasi kuhaš ob mešanju dokler se ne raztopijo)
  • polovico želatine vmešaj v melonin pire
  • drugo polovico želatine vmešaj v kremo s smetano in jogurtom
  • prelij kekse s pirejem melone
  • razporedi kremo
  • po kremi razporedi očiščene jagode in posuj s čokoladnimi mrvicami
  • shrani na hladnem čez noč