Piščanec v smetanovi omaki in gurmanska polenta

Dva recepta v eni slastni jedi. Slasten piščanec v smetanovi omaki z baziliko in gurmanska pečena polenta s skuto, parmezanom in drobnjakom. Recept smo kreirali za Mercator. Več tukaj. 

Piščanec v smetanovi omaki

Sestavine

  • 500 g piščančjih filejev
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 dl kisle smetane
  • 1-2 dl vode
  • sol in poper
  • listi bazilike
  • olje

Postopek

  • piščančje fileje rahlo solimo
  • v ponvi na olju pri zmerni temperature popražimo meso
  • meso odstranimo iz ponve
  • v ponev dodamo nasekljano čebulo, pražimo dokler ne postekleni
  • dodamo drobno nasekljan česen
  • dodamo vodo in kislo smetano, solimo in popramo po okusu, kuhamo 3 minute
  • dodamo še meso in nasekljane lističe bazilike ter kuhamo še 3 minute

KLIKNI TUKAJ ZA CELOTEN RECEPT.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi