Piščanec v smetanovi omaki in gurmanska polenta
Dva recepta v eni slastni jedi. Slasten piščanec v smetanovi omaki z baziliko in gurmanska pečena polenta s skuto, parmezanom in drobnjakom. Recept smo kreirali za Mercator. Več tukaj.
Piščanec v smetanovi omaki
Sestavine
- 500 g piščančjih filejev
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 dl kisle smetane
- 1-2 dl vode
- sol in poper
- listi bazilike
- olje
Postopek
- piščančje fileje rahlo solimo
- v ponvi na olju pri zmerni temperature popražimo meso
- meso odstranimo iz ponve
- v ponev dodamo nasekljano čebulo, pražimo dokler ne postekleni
- dodamo drobno nasekljan česen
- dodamo vodo in kislo smetano, solimo in popramo po okusu, kuhamo 3 minute
- dodamo še meso in nasekljane lističe bazilike ter kuhamo še 3 minute
KLIKNI TUKAJ ZA CELOTEN RECEPT.