Odlične sardine iz konzerve prepletemo s praženimi polnozrnatimi riževimi rezanci v jed, ki združuje mediterantsko azijske korenine.

Sestavine za 3 porcije

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Priprava

  • korenje očistiš, narežeš na tanke trakce
  • čebulo očistiš, na drobno nasekljaš
  • česen očistiš, na drobno nasekljaš
  • zavreš soljeno vodo (1 jž soli na 1 l vode), v njo namočiš rezance za cca 3 minute, morajo biti še »al dente«
  • takoj nato odcediš rezance in jih spereš v cedilniku pod hladno vodo, s tem ustaviš proces kuhanja
  • v ponvi ali voku na olju prepražiš čebulo, korenje, nato dodaš še česen in sardele
  • dodaš še odcejene riževe rezance in ob rednem mešanju na najvišji temperaturi pražiš še dve minuti, vmes doliješ še 1 dl vode
  • preliješ s sojino omako
  • poskusiš in po okusu soliš in popraš
  • postrežeš

Poskusi tudi