Praženi riževi rezanci s sardinami
Odlične sardine iz konzerve prepletemo s praženimi polnozrnatimi riževimi rezanci v jed, ki združuje mediterantsko azijske korenine.

Sestavine za 3 porcije
- 90 g riževih rezancev (uporabil sem polnozrnate znamke MAMA)
- 1 konzerva sardin iz konzerve (cca 100 g)
- 100 g rdečega korenja
- ½ večje čebule
- 1 strok česna
- 1 dl vode
- 0,5 dl sojine omake
- sol in poper
- olje
Priprava
- korenje očistiš, narežeš na tanke trakce
- čebulo očistiš, na drobno nasekljaš
- česen očistiš, na drobno nasekljaš
- zavreš soljeno vodo (1 jž soli na 1 l vode), v njo namočiš rezance za cca 3 minute, morajo biti še »al dente«
- takoj nato odcediš rezance in jih spereš v cedilniku pod hladno vodo, s tem ustaviš proces kuhanja
- v ponvi ali voku na olju prepražiš čebulo, korenje, nato dodaš še česen in sardele
- dodaš še odcejene riževe rezance in ob rednem mešanju na najvišji temperaturi pražiš še dve minuti, vmes doliješ še 1 dl vode
- preliješ s sojino omako
- poskusiš in po okusu soliš in popraš
- postrežeš



