Svinjski medaljon v omaki
Vrhunski medaljoni so pripravljeni v 15 minutah. Dodaš še prilogo, riž, krompir ali kaj tretjega. Uživaš.
Sestavine za dva
- 300 g svinjske »ribice«, narezane na 4 medaljone *
- sol
- 1 jušna žlica masla (uporabiš lahko tudi prečiščeno maslo »ghee« ali kokosovo olje)
- 1,5 dl vode
- olivno olje *
Postopek
- na vročem oljčnem olju pečemo medaljone
- najprej naj karamelizirajo na obeh ploskvah, nato temperaturo malce zmanjšamo in previdno pečemo še približno 10 minut (odvisno od debeline medaljona)
- vmes jih solimo po obeh straneh
- medaljoni so pečeni, ko so v sredini še rahlo rožnati
- pečene položimo na toplo površino, da se sokovi v mesu umirijo
- vmes pripravimo omako
- olju in sokovom v ponvi, kjer se je peklo meso, dodamo vodo in maslo, naj zavre, z omako prelijemo meso in prilogo
* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator