Piscancja pita z brie

Piščančja pita s porom, sirom brie in koruzo

Seksi piščančja pita s porom in koruzo. Z dobro mero česna in dimljene rdeče paprike. S postopkom, ki je enostaven. Potrebuješ le domače ali kupljeno testo za pito, piščančje prsi, por, koruzo in nekaj začimb ter kakšno urico.

Piscancja pita z brie

Sestavine

  • 1 krhko razvaljano testo za pito (kupljeno ali domače – recept je TUKAJ)
  • 1 model za pito premera 24 cm
  • 400 g piščančjih prsi
  • 1/2 pora
  • 160 g kuhane koruze v pločevinki
  • 3 stroki česna, nasekljani
  • 1 čž dimljene rdeče paprike
  • 1/2 čž origana
  • sol in poper
  • 4 jajca
  • 1,5 dl mleka
  • 150 g nasekljanega sira brie

Tukaj so Seksi pite! Tretja knjiga bratov Šketa. 40 receptov sladkih in slanih pit. Preverjeno slastne, enostavna priprava. 

Klikni tukaj!

Postopek

  • model za pito premaži z maslom
  • razporedi testo za pito
  • preluknjaj ga z vilico
  • v voku na olju prepraži na trakce narezanega piščanca in česen
  • dodaj na tanke kolute narezan por
  • nato še koruzo in origano, dimljeno papriko, poper
  • na koncu soli po okusu
  • razporedi mesno mešanico po testu za pito
  • posuj s sirom
  • prelij z mešanico jajc in mleka
  • peci 40 minut pri 170 C

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi