Piščančja pita s porom, sirom brie in koruzo
Seksi piščančja pita s porom in koruzo. Z dobro mero česna in dimljene rdeče paprike. S postopkom, ki je enostaven. Potrebuješ le domače ali kupljeno testo za pito, piščančje prsi, por, koruzo in nekaj začimb ter kakšno urico.
Sestavine
- 1 krhko razvaljano testo za pito (kupljeno ali domače – recept je TUKAJ)
- 1 model za pito premera 24 cm
- 400 g piščančjih prsi
- 1/2 pora
- 160 g kuhane koruze v pločevinki
- 3 stroki česna, nasekljani
- 1 čž dimljene rdeče paprike
- 1/2 čž origana
- sol in poper
- 4 jajca
- 1,5 dl mleka
- 150 g nasekljanega sira brie
Postopek
- model za pito premaži z maslom
- razporedi testo za pito
- preluknjaj ga z vilico
- v voku na olju prepraži na trakce narezanega piščanca in česen
- dodaj na tanke kolute narezan por
- nato še koruzo in origano, dimljeno papriko, poper
- na koncu soli po okusu
- razporedi mesno mešanico po testu za pito
- posuj s sirom
- prelij z mešanico jajc in mleka
- peci 40 minut pri 170 C
Tvoja ocena šteje