Piščanec s karijem in kvinojo
Piščanca združimo s pikantno rdečo karijevo pasto, zelenjavo in kvinojo, ki ji vmešamo jajce in drobnjak.
Za 3 osebe potrebujemo
- 2 piščančji prsi
- 1 rdečo papriko
- 1 zeleno papriko
- 2 stroka česna
- 5 cm pora, nasekljanega na kolute
- 1 vrečko rdeče curry paste
- 150 g kvinoje
- malo konzervo rdečega/rjavega fižola
- 1 jajce
- 4 dl jušne osnove
- kokosovo maščobo
- beli poper
- drobnjak
Postopek
Kvinoja
- pred kuhanjem jo pol minute spiramo z vročo vodo, uporabimo cedilo
- kuhamo v 4 dl jušne osnove (zelenjavne ali mesne), približno 20 minut, v pokriti posodi in na zmerni temperaturi
- opomba: kvinoja je kuhana, ko »popije« vso tekočino
- v vročo kvinojo vmešamo jajce in na koncu še drobnjak
- opomba: če ste uporabili jušno osnovo sol ne bo potrebna
Piščanec
- meso čez noč namočimo v slanici (1 liter vode, 60 gramov soli)
- pred pripravo meso narežemo na manjše kose
- zelenjavo olupimo in nasekljamo (česen na drobno, por na kolute)
- v voku na kokosovi maščobi prepražimo meso, nato dodamo še vso zelenjavo
- po 5 minutah praženja dodamo 2 dl vode in karijevo pasto ter kuhan in odcejen fižol iz pločevinke
- po potrebi dolivamo vodo in kuhamo še 10 minut, nato po okusu popramo
- postrežemo
Opomba: jed je zaradi rdeče karijeve paste prikupno pikantna. Lahko jo naredite še bolj pikantno z uporabo čilija v prahu ali pa nasekljate čili papriko. Če imate pri roki kokosovo mleko ga uporabite namesto vode.