Piščanca združimo s pikantno rdečo karijevo pasto, zelenjavo in kvinojo, ki ji vmešamo jajce in drobnjak.

Za 3 osebe potrebujemo

  • 2 piščančji prsi
  • 1 rdečo papriko
  • 1 zeleno papriko
  • 2 stroka česna
  • 5 cm pora, nasekljanega na kolute
  • 1 vrečko rdeče curry paste
  • 150 g kvinoje
  • malo konzervo rdečega/rjavega fižola
  • 1 jajce
  • 4 dl jušne osnove
  • kokosovo maščobo
  • beli poper
  • drobnjak

Postopek

Kvinoja

  • pred kuhanjem jo pol minute spiramo z vročo vodo, uporabimo cedilo
  • kuhamo v 4 dl jušne osnove (zelenjavne ali mesne), približno 20 minut, v pokriti posodi in na zmerni temperaturi
  • opomba: kvinoja je kuhana, ko »popije« vso tekočino
  • v vročo kvinojo vmešamo jajce in na koncu še drobnjak
  • opomba: če ste uporabili jušno osnovo sol ne bo potrebna

 

Piščanec

  • meso čez noč namočimo v slanici (1 liter vode, 60 gramov soli)
  • pred pripravo meso narežemo na manjše kose
  • zelenjavo olupimo in nasekljamo (česen na drobno, por na kolute)
  • v voku na kokosovi maščobi prepražimo meso, nato dodamo še vso zelenjavo
  • po 5 minutah praženja dodamo 2 dl vode in karijevo pasto ter kuhan in odcejen fižol iz pločevinke
  • po potrebi dolivamo vodo in kuhamo še 10 minut, nato po okusu popramo
  • postrežemo

Opomba: jed je zaradi rdeče karijeve paste prikupno pikantna. Lahko jo naredite še bolj pikantno z uporabo čilija v prahu ali pa nasekljate čili papriko. Če imate pri roki kokosovo mleko ga uporabite namesto vode.