Za pravo doživetje poišči rdeče raviole s kozjim sirom in na koncu ne pozabi naribati dimljene rikote. Slastna in hitro pripravljena jed v samo 15 minutah.

Sestavine za 4 porcije

  • 500 g raviolov (v receptu uporabljeni rdeči tortelini s kozjim sirom) *
  • 400 g lososa
  • 2 žlici masla
  • sok polovice limone
  • nasekljan peteršilj in bazilika
  • sol in beli poper
  • oljčno olje
  • naribana dimljena rikota (ali parmezan)

 

Postopek

  • zavri 2 litra vode, dodaj 2 čajni žlici soli in skuhaj raviole po navodilu z embalaže
  • na maslu prepraži lososa (odtaljen cca 3-5 min na vsaki strani, odvisno od okusa)
  • pečene lososove fileje posoliš, poliješ s sokom limone in prihraniš maslo, na katerem so se spekli
  • kuhane raviole na hitro popražiš v ponvi s tem maslom
  • soliš in popraš po okusu, dodaš še nasekljano baziliko
  • serviraš na krožniku, razporediš raviole in lososa, dodaš naribano rikoto in peteršilj