Ravioli z lososom
Za pravo doživetje poišči rdeče raviole s kozjim sirom in na koncu ne pozabi naribati dimljene rikote. Slastna in hitro pripravljena jed v samo 15 minutah.
Sestavine za 4 porcije
- 500 g raviolov (v receptu uporabljeni rdeči tortelini s kozjim sirom) *
- 400 g lososa
- 2 žlici masla
- sok polovice limone
- nasekljan peteršilj in bazilika
- sol in beli poper
- oljčno olje
- naribana dimljena rikota (ali parmezan)
Postopek
- zavri 2 litra vode, dodaj 2 čajni žlici soli in skuhaj raviole po navodilu z embalaže
- na maslu prepraži lososa (odtaljen cca 3-5 min na vsaki strani, odvisno od okusa)
- pečene lososove fileje posoliš, poliješ s sokom limone in prihraniš maslo, na katerem so se spekli
- kuhane raviole na hitro popražiš v ponvi s tem maslom
- soliš in popraš po okusu, dodaš še nasekljano baziliko
- serviraš na krožniku, razporediš raviole in lososa, dodaš naribano rikoto in peteršilj