Lignji z limono, česnom in origanom
Lignji, kalamari, morje in še kaj. Asociacij ne manjka. Zate imamo super recept za marinirane in pečene lignje. Potrebuješ še limono, česen, oljčno olje, origano in sol.
Sestavine
- 600 g lignjev
- 4 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sok 1 limone
- 3 čž origana
- 1 čž soli
Postopek
- Najprej pripravi marinado tako, da zmešaš olivno olje, nasekljan česen, origano, sol in limonin sok.
- Vanjo namoči lignje, premešaj, pokrij in pusti, da se marinira v hladilniku pol ure.
- Vmes pripravi in zagrej žar, lesena nabodala za lignje pa namoči v vodo.
- Lignje odstrani iz marinade, jih nabodi na nabodala in jih peci 2-3 minute na vsaki strani.
- Pazi, da jih ne zapečeš preveč, ker hitro postanejo čvrsti.
- Postrezi s poljubno prilogo in rezino limone.