Lignji, kalamari, morje in še kaj. Asociacij ne manjka. Zate imamo super recept za marinirane in pečene lignje. Potrebuješ še limono, česen, oljčno olje, origano in sol.

Sestavine

  • 600 g lignjev
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sok 1 limone
  • 3 čž origana
  • 1 čž soli

 

Postopek

  • Najprej pripravi marinado tako, da zmešaš olivno olje, nasekljan česen, origano, sol in limonin sok.
  • Vanjo namoči lignje, premešaj, pokrij in pusti, da se marinira v hladilniku pol ure.
  • Vmes pripravi in zagrej žar, lesena nabodala za lignje pa namoči v vodo.
  • Lignje odstrani iz marinade, jih nabodi na nabodala in jih peci 2-3 minute na vsaki strani.
  • Pazi, da jih ne zapečeš preveč, ker hitro postanejo čvrsti.
  • Postrezi s poljubno prilogo in rezino limone.