Hitra različica odlične domače jote z repo. Brez komplikacij, prilagojena hitri pripravi, a ohranja izjemen okus.

Sestavine

  • 400 g prekajenih svinjskih reber
  • 500 g repe
  • 400 g rjavega fižola (kuhanega) *
  • 2 čebuli
  • 1 velik krompir
  • 5 strokov česna
  • 3 lovorjevi listi
  • sol in poper po okusu
  • 1 jedilna žlica rdeče paprike v prahu (sladke, po želji dimljene)
  • 1 čž majarona
  • čili omaka po okusu
  • olje

jota-2

Postopek

  • čebulo olupi in na drobno nasekljaj
  • česen olupi in na drobno nasekljaj
  • krompir olupi in nareži na kocke s stranico pol centimetra
  • meso nareži na manjše kocke premera do pol centimetra
  • v večji posodi na olju prepraži čebulo
  • ko je čebula zmehčana dolij 1 dl vroče vode in praži še nekaj minut
  • dodaj narezano meso in praži nekaj minut, nato zalij s 4 dl vode, dodaj lovorjev list in papriko v prahu
  • kuhaj 20 minut pri zmerni temperaturi
  • dodaj krompir in kuhaj še 20 minut
  • dodaj kuhan fižol in repo
  • prepraži česen na olju in ga vmešaj v joto
  • soli in popraj po okusu, dodaj majaron, čili po okusu in kuhaj še 10 minut
  • joto hrani na hladnem, pravijo, da je naslednji dan še boljša

* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.