Špageti v enem loncu so tista jed, ki jo pripravimo kadar ne želimo umazati preveč posode. Ne samo to, tudi zelo okusni so in seveda preprosto pripravljeni.

Špageti v enem loncu s kremno gobovo omako vas bodo nedvomno prepričali. Kombinacija mascarpone sira, bazilikinega pesta in šampinjonov se odlično poda k testeninam. Ker je vse skuhano v enem loncu se okusi resnično lepo povežejo.

Tole količino smo zmazali trije zelo lačni jedci. Brez težav jo lahko postrežete v štirih manjših porcijah, sploh, če boste poleg postregli še skledo zelene solate. Tudi grška solata bi se krasno podala.

Špageti v enem loncu s kremno gobovo omako

Sestavine za špagete v enem loncu:

  • 250 g špagetov
  • 7 dl jušne osnove
  • 200 g mascarpone sira
  • 200 g šampinjonov
  • 3 stroki česna
  • 120 g bazilikin pesto
  • Parmezan
  • Poper
  • Bazilika

Postopek:

  1. Česen drobno nasekljamo.
  2. Šampinjone narežemo na večje rezine.
  3. V lonec dodamo olje, česen, šampinjone, špagete, pesto in mascarpone.
  4. Prelijemo z jušno osnovo in vse premešamo.
  5. Solimo in popramo po okusu.
  6. Kuhamo 15 minut na srednjem ognju, vmes ves čas mešamo, da se testenine ne primejo dna posode.
  7. Ko se omaka dovolj zgosti so špageti pripravljeni.
  8. Potresemo z naribanim parmezanom, okrasimo  s svežo baziliko in postrežemo.

Nasveti:

Namesto špagetov lahko uporabite tudi druge testenine. Makaroni, penne, svedri ali fuži, vse se odlično poda k tej jedi.

Mascarpone sir lahko nadomestite s svežo rikoto. Na koncu lahko dodate tudi žlico kisle smetane, da bo kosilo bolj osvežilno.

Želite še bolj bogat okus omake? Dodajte deciliter belega vina in pustite, da se pokuha in poveže z ostalimi sestavinami.

Poskusite tudi domače pičiče in presne ajdove kruhke.

Dober tek!