Dödoli s špinačo
Dödoli s špinačo je preprosta in domača jed. Okusni dödoli kar kličejo po omaki in špinača je super izbira, ko si zaželimo nekaj brezmesnega.
Dödoli imajo zelo prijetno teksturo in se super podajo h kremnim jedem oziroma k jedem ki vsebujejo omako. Dödoli so pripravljeni iz moke in krompirja, tako, da so kar nasitni. Po želji jim lahko dodamo še hrustljave ocvirke.
Količina: 3 porcije / Čas priprave: 45 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
- 2 velika krompirja
- liter vode
- 200 g ostre moke
- žlica soli
- 400 g zamrznjene špinače
- 150 ml smetane za kuhanje
- 30 g masla
- ena čebula
- 1/2 žličke česna v prahu
Priprava:
- Krompir olupimo, narežemo na rezine in ga stresemo v lonec.
- V večji lonec prilijemo liter vode in kuhamo krompir toliko časa, da je še malo surov.
- V lonec stresemo moko po površini vode, na sredini kupčka naredimo luknjico s kuhalnico in kuhamo 25 minut na srednjem ognju.
- Začimo s soljo in dobro premešamo.
- Na zmernem ognju kuhamo še 5 minut in ves čas mešamo, dokler se masa ne zgosti.
- Kuhano maso natrgamo z vilico, da dobimo dödole. Postavimo na stran in pripravimo špinačno omako.
- Odmrznjeno špinačo dobro ožamemo. V ponvi stopimo maslo, dodamo drobno sesekljano čebulo in jo popražimo do zlato rjave barve in mehke teksture.
- Dodamo špinačo in kuhamo 3-4 minute, dodamo česen v prahu in prilijemo smetano za kuhanje.
- Kuhamo na zmernem ognju 5 minut nato začinimo s soljo in poprom po okusu.
- Odstavimo in postrežemo skupaj z dödoli.
Nasveti:
Dödole lahko hrustljavo popečemo na maslu ali svinjski masti.
Dober tek!